Dimecres 15 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

01-06-2020

El paer en cap agraeix a Ferrocarrils 'haver fet cas a les demandes de la paeria de Balaguer, que és qui més coneix la realitat de la ciutat', en el nou projecte per a la millora de la integració urbana de la línia de tren a Balaguer. 

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació de la redacció d’un nou projecte bàsic i projecte constructiu de la millora de la integració urbana de la línia d’FGC Lleida-la Pobla al seu pas per Balaguer. Els documents definiran les actuacions necessàries per la implantació d’un sistema de tramvia al pas pel nucli urbà, tot recollint les peticions de l’Ajuntament de desplaçar les andanes de l’actual estació de Balaguer per a permetre la continuïtat del carrer Sant Crist.
 
Les noves andanes s’emplaçaran  en el tram situat entre el carrer Tarragona i el Passeig de l’Estació i la construcció d’unes noves andanes equipades amb marquesines. L’edifici existent es mantindrà en el seu lloc actual i, pel que fa a  la superestructura de via, es preveu col•locar via en placa en tot l’àmbit de l’actuació.

El paer ha explicat a Ràdio Balaguer que tot i mantenir l'edifici per la seva història, l'andana s'ha d'ubicar en aquest nou espai per poder obrir els dos carrers, a l'altra banda de via, el Passeig de l'Estació i el Carrer Sant Crist. Aquesta obertura, tot i travessar la via, es veurà afectada per una molt baixa incidència de talls, en ser la majoria de trens entre Balaguer i Lleida i ja no circular per aquest tram.  


A més, l'obra permetrà l'adequació del terreny, iniciant la propera setmana les modificacions tècniques per adaptar el pla urbanístic actual, que preveia el soterrament, a la nova situació.  

El paer en cap ha agraït també a Ferrocarrils haver fet cas a les demandes de la paeria de Balaguer, que és qui més coneix la realitat de la ciutat, en que tot i que el 95% de la població viu en un costat de la via, l'altre acull grans equipaments com els centres esportius, firals, una escola o una llar d'infants entre altres. En aquest sentit ha explicat que la supressió d'aquesta gran barrera que és actualment la via, permetrà una gran permeabilitat entre les dues zones de la ciutat, estalviant, fins i tot, molts desplaçaments en vehicle.  

Els projecte bàsic i constructiu inclouran una definició de l'obra d'infraestructura, via i catenària, arquitectura, i instal•lacions, principalment. La redacció dels projectes es licita per un import de prop de 225.000 euros i un termini de 12 mesos. 
 


 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt