Dimarts 07 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

04-06-2020

El grup municipal de la CUP porta a debat en el ple d'aquest dijous una moció perquè es creï una targeta moneder d'impacte social i una altra perquè es confeccioni el pressupost del 2020 de forma participativa

El grup municipal de la CUP porta a debat en el ple d'aquest dijous una moció perquè es creï una targeta moneder d'impacte social i una altra perquè es confeccioni el pressupost del 2020 de forma participativa

 

Pel que fa a la targeta moneder, segons el regidor de la CUP, Josep Maria Colea, es tracta d'una iniciativa que té com objectiu dotar d'un instrument nou als ajuts econòmics per a alimentació i productes de primera necessitat, que atorguen els serveis socials municipals a persones que es troben en una situació de necessitat o vulnerabilitat. D'altra banda, diu Colea, la targeta moneder social també ha d'afavorir la normalització de l'ajuda superant l'estigmatització d'haver d'acudir a centres benèfics i caritatius.

 

Al respecte d'aquesta moció, el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, diu que hi donaran suport tot i que amb matisos, ja que, segons ha explicat, no és un tema fàcil. Diu estan d'acord amb què això pot ser una ajuda en determinats casos  tot i que falta concretar la manera com dur a terme aquesta mesura.

 

D'altra banda, la CUP presenta una segona moció, en aquest cas perquè es confeccioni el pressupost d'aquest exercici, uns comptes que anticipin i evitin determinades situacions que ja es comencen a preveure o a patir atesa l'emergència sanitària produïda per la pandèmia de la covid-19 i la crisi social i econòmica que se’n deriva.

 

Segons Josep Maria Colea, la responsabilitat és immensa i hauria de ser compartida. És per això que demanen la creació de tres taules sectorials a nivell municipal d’ àmbit social, econòmic i cultural i fer el pressupost municipal garantint la participació dels grups municipals representats a l’Ajuntament i d'aquestes tres taules.

 

ERC, en aquest cas, no donarà suport a aquesta moció. Segons el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, no creuen que ara sigui el moment de fer un pressupost participatiu i menys en un any com aquest "amb la complicació que té fer el pressupost".  Vidal assenyala també que encara falta maduresa en temes participatius.

 


 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt