Dimecres 15 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a InstagramLes ˙ltimes notÝcies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

05-06-2020

Aquest dimecres va tenir lloc una nova reuniˇ de treball per parlar de la futura Via verda de la Vall del Siˇ, entre Sant Guim de Freixenet i Balaguer. La iniciativa dinamitzarÓ el turisme i ajudarÓ a fixar gent al territori

Aquest dimecres va tenir lloc una nova reunió de treball per parlar de la futura  Via verda de la Vall del Sió, entre Sant Guim de Freixenet i Balaguer. La iniciativa dinamitzarà el turisme i ajudarà a fixar gent al territori. 

La ciutat de Balaguer i la Vall del Sió disposaran amb aquest projecte d'una magnifica Via Verda per al cicloturisme

Tots els municipis de la Vall del Sió treballen per crear una via verda, resseguint el riu, entre Sant Guim de Freixenet i Balaguer. Precisament aquest dimecres va tenir lloc una nova reunió de treball per la futura Via verda de la Vall del Sió.

En la reunió, hi va participar el Secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Conselleria de Territori, Isidre Gavín, alcaldes de diferents municipis de la Vall del Sió, també el paer en cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, i tres tècnics del Departament amb experiència en vies verdes i vies cicloturístiques que realitzen tasques d’assessorament en el projecte.

En la trobada es va acordar que la Conselleria serà l’encarregada de la redacció del projecte de traçat en uns sis mesos i en ell es recolliran les propostes dels municipis en cada tram per on discorre la via, segons ha explicat a Ràdio Balaguer el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal.

En aquest sentit, els tècnics de la Conselleria assessoraran a cada ajuntament per a la definició del traçat i per la detecció dels punts més conflictius del recorregut. Tot plegat amb l’idea de fer un avant-projecte unitari que reculli amb detall la totalitat del traçat per les diferents localitzats i amb les valoracions dels punts negres o crítics per poder presentar el projecte a una línia de finançament específica amb fons FEDER del 50% del cost.

En la reunió també es va posar de relleu la importància de fer un traçat continu de la via evitant punts conflictius propers a la llera del riu, tot aprofitant camins ja existents. 
Segons el mateix paer, aquesta via ha d'ajudar a dinamitzar el turisme i fixar gent al territori.

En la trobada amb Isidre Gavín també es va donar valor a trobar una idea de MARCA, amb una senyalització unitària i amb personalitat per, com sentíem, dinamitzar el turisme i fixar gent al territori potenciant i millorant els serveis de cada municipi.

Ràdio Balaguer


 
Altres notícies locals

Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt