Dimecres 15 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

05-06-2020

La Paeria de Balaguer es compromet a analitzar la implementació d'una targeta moneder d'impacte social. Així es va acordar en el ple d'aquest dijous durant el debat de la moció que va presentar la CUP perquè es creï aquesta targeta. 

La Paeria de Balaguer s'ha compromès a analitzar la implementació d’una targeta moneder d’impacte social. Així es va acordar en el ple d’aquest dijous durant el debat de la moció que va presentar la CUP perquè es creï aquesta targeta.

El paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, va demanar poder estudiar com dur a la pràctica aquesta iniciativa, ja que és un tema, segons va assegurar, que no és fàcil de tirar endavant. En aquest sentit, i després que tots els grups donessin suport a la moció i a les esmenes proposades es va acabar aprovant per unanimitat. La moció planteja estudiar, analitzar la implementació d'aquesta targeta moneder perquè les persones que es troben en una situació de necessitat o vulnerabilitat puguin comprar productes de primera necessitat i informar el ple de com està el tema en un termini de tres mesos.

L’altra moció presentada per la CUP no va prosperar. Era una moció per confeccionar el pressupost amb la participació dels diferents grups municipals i els sectors econòmic, social i cultural de la ciutat. La moció va rebre el suport de tots els grups de l’oposició, que es van mostrat d'acord a l'hora d'afirmar que l'actual és un moment per treballar tots junts i sumar esforços. Des d’ERC, però, hi van votar en contra argumentant que la participació ha de ser progressiva i que ara no s’està en una situació per fer un pressupost 100 % participatiu. Segons Jordi Ignasi Vidal, aquesta no era una moció adient en aquests moments, ja que, segons va dir, “el pressupost està fet, és un pressupost molt coercitiu donada la situació actual i no hi ha marge per fer massa canvis”.

Pel que fa les mocions que va presentar ERC, la primera, perquè les persones afectades per un ERTO cobrin les prestacions econòmiques, es va aprovar amb els vots a favor de tots els grups excepte el PSC que hi va votar en contra pel to i la falsedat del que plantejava la moció, segons paraules del regidor Carlos Garcia, que també va dir que fins ahir el Govern espanyol havia reconegut més del 98 % de les prestacions econòmiques de les persones afectades. Pel que fa a l’altra moció, perquè s’aclareixin les presumptes irregularitats comeses per la monarquia espanyola, aquesta es va aprovar amb els vots a favor d’ERC, Junts per Balaguer, Balaguer, Ara Sí i el PSC. La CUP es va abstenir.

Finalment, pel que fa a mocions, també la que va presentar Junts per Balaguer sobre el procés de reobertura dels centres escolars i perquè el Departament d'Ensenyament garanteixi al màxim possible el retorn presencial a l’escola el curs que ve es va aprovar per unanimitat.

D’altra banda, el ple també va aprovar per unanimitat el projecte de reforma d’urbanització de la plaça de Sant Domènec. Els treballs que manquen per donar l'obra per finalitzada són la  instal•lació d'uns gabions de ferro amb grava, l'adequació de l'enllumenat i una barana a tot el perímetre de la plaça.

L'obra l'executarà l'INCASÒL, que aportarà un total de 48.000 euros per al seu finançament mentre que la Paeria n'aportarà 67.000.

En un altre ordre de coses, en el ple d’ahir es va anunciar que a partir del proper 8 de juny es tornarà a activar la zona blava d’aparcament a la plaça del Mercadal i el carrer del Miracle, per tant, després del període en què el servei ha estat suspès, dilluns aquestes zones tornaran a ser de pagament. El pressupost d’enguany, d’altra banda, segons va anunciar el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, contempla un estudi de mobilitat a la ciutat de Balaguer fixat en els vehicles. L'objectiu és analitzar com s’han de gestionar els aparcaments i saber quines són les zones on es creu que hi ha d’haver més rotacions de vehicles.

RÀDIO BALAGUER

 

 

 


 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt