Dimecres 15 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

05-06-2020

Balaguer se suma per segon any a les Jornades Europees d'Arqueologia 2020 amb visites guiades al Pla d'Almatà. Es faran el dissabte 20 de juny des de les 10 a la 1 del migdia, amb reserva prèvia i en grups reduïts

El Museu de la Noguera se suma per segon any consecutiu a les Jornades Europees d'Arqueologia i organitza diverses visites guiades al jaciment arqueològic del Pla d'Almatà.

Les visites es faran en grups reduïts el dissabte 20 de juny de les 10 a les 13 hores. Així ens ho ha explicat també aquest divendres a Ràdio Balaguer la directora del Museu de la Noguera que recorda que Balaguer és una zona on l'arqueologia juga un paper important pels dos grans jaciments amb què compta, un al Pla d'Almatà i l'altre al Castell Formós. La mateixa Alòs convida la ciutadania a conèixer el patrimoni arqueològic de la ciutat, en aquest cas el del Pla d'Almatà. Demana també, però, que els possibles visitants facin reserva prèvia.

Recordem, pel que fa al Pla d'Almatà que hi ha en marxa un projecte de recerca que es va endegar en col•laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona i amb el suport del Departament de Cultura i que té una durada de quatre anys.

Per assistir a les visites i fer la reserva prèvia, els interessats poden trucar al telèfon 973 44 51 94.

Les Jornades Europees d’Arqueologia se celebren cada any el tercer cap de setmana de juny i mitjançant esdeveniments originals i festius el públic pot conèixer el patrimoni arqueològic europeu i les diferents disciplines de què es val l’arqueologia per a la recerca.

D'altra banda, des del Museu de la Noguera tenen també previst fer aquest any el Taller Cota Zero per al qual encara queden places, tot i que enguany s'ha limitat el nombre de participants a només 10 persones. Ho destaca Carme Alòs, que diu també que en funció de com evolucioni la pandèmia es podrien ampliar els inscrits en cas d'haver-hi llista d'espera.

Per poder fer l'activitat amb seguretat també s'establirà un protocol i s'augmentaran les mesures d'higiene.

Des de l'any 2004, el Museu de la Noguera organitza el taller d'arqueologia 'Cota Zero', en què durant dues setmanes d'estiu una vintena de joves del territori (aquest any només seran 10) d'entre 11 i 18 anys, s'inicien al món de l'arqueologia. Des de l'any 2011, l'activitat es realitza al Castell Formós, on els joves participen en l'excavació arqueològica fent des del treball de camp fins al rentat i marcatge dels materials.

RÀDIO BALAGUER


 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt