Dimecres 15 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

06-06-2020

Aquest dissabte ha obert el Museu de la Noguera amb algunes primeres visites durant el matí. El Centre d'Interpretació de l'Or també ha reobert portes encara que fins demà diumenge no s’espera la primera visita i taller

El Museu de la Noguera i el Centre d'Interpretació de l'Or del Segre , juntament amb set dels dotze espais de la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran, han reobert portes aquest dissabte després d’estar tancats uns mesos a causa de la crisis per la pandèmia que els va fer tancar portes.

A Balaguer l'obertura dels dos equipaments es fa amb les mesures de seguretat sanitàries i protecció que els usuaris hauran d'adoptar per entrar a l'equipament com, per exemple, l'ús de mascareta i amb l'aforament limitat a un terç de la capacitat, amb la qual cosa només podran estar a l'interior tant del Museu de la Noguera com del Centre de l'Or un màxim de vuit persones. En aquest sentit, i per evitar, que la gent s'hagi d'esperar al carrer, des dels museus  es recomana que es faci reserva prèvia.

Al Museu de la Noguera han estat pocs els visitants durant el matí i la majoria eren veïns de Balaguer. Al Museu de la Noguera s'hi pot veure actualment l'exposició permanent "Hisn Balaghí - Balaguer: de la madina a la ciutat"  i "Crònica de la República. La Balaguer de Teresa Pàmies" dedicada a l'escriptora balaguerina.

 

Pel que fa al Centre d'Interpretació de l'Or del Segre, aquest dissabte no ha rebut cap visita i serà demà diumenge quan arribaran les primeres visites confirmades que també faran el taller de recerca d’or.

Segons va avançar a Ràdio Balaguer la directora del Museu de la Noguera,  Carme Alòs, va explicar que el personal del Centre d'Interpretació de l'Or del Segre anirà molt protegit a l'hora de fer els tallers de recerca, sobretot per la proximitat amb les persones que fan l'activitat. No hi ha problema, en canvi, diu, pel que fa a l'aigua dels safareigs perquè està desinfectada amb lleixiu.

Tant el Museu de la Noguera com el Centre d'Interpretació de l'Or del Segre obriran en els seus horaris habituals i durant el mes de juny l’entrada serà gratuïta.

La Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran ha portat a terme una tasca prèvia d’informació i assessorament als museus sobre els protocols a seguir durant aquest període especial. Cal dir que la Xarxa compta amb el suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida per tal de desenvolupar accions destinades a promocionar els espais museístics.

Ràdio Balaguer


 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt