Dissabte 11 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a InstagramLes ˙ltimes notÝcies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

27-06-2020

El Jovent RepublicÓ de Balaguer ha pintat aquest dissabte amb els colors de la bandera LGBTI el pas de vianants del Consell Comarcal de la Noguera en motiu de la celebraciˇ del Dia Internacional de l'Orgull LGBTI

El Jovent Republicà de Balaguer ha pintat aquest dissabte amb els colors de la bandera LGBTI el pas de vianants del Consell Comarcal de la Noguera en motiu de la celebració del Dia Internacional de l'Orgull LGBTI, que es commemora aquet diumenge dia 28 de juny. El voluntaris han pintat aquest pas vianants aquest dissabte durant el matí i es suma a un altres pintat fa uns dies a la zona de la variant.

 

Per la seva banda la paeria de Balaguer es suma als actes amb motiu del Dia Internacional de l'Orgull LGBTI. Balaguer s'ha sumat a la iniciativa proposada a nivell de tots els municipis de la comarca 'Omplim la Noguera de colors' que davant de la prohibició del TSJ de penjar la bandera LGTBI a les façanes dels ens locals, han decidit pintar  pas de vianants o altres element de la via pública amb aquests colors. Aquesta campanya ha estat impulsada també arreu del país per la Xarxa SAI. En el cas de Balaguer s'ha pintat el pas de vianants que creua el Carrer la Banqueta a l'alçada del Pont Nou.

 

També el Consell Comarcal de la Noguera es suma a les reivindicacions i ho farà irisant la seva façana aquest dissabte a la nit que lluirà els colors de l'arc de Sant Martí. Finalment el dilluns a les 12 del migdia es farà la lectura del manifest institucional davant del Consell Comarcal.

 

Aquestes campanyes, coordinades per la xarxa SAI, que és el Servei d'Atenció Integral LGBTI del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, volen visibilitzar la unió de tots els pobles de Catalunya en la defensa de la llibertat i dels drets del col·lectiu LGBTI.

 

També amb motiu del Dia de l’Orgull LGBTI, el Govern de la Generalitat ha promogut el manifest “Un pas endavant per la diversitat LGBTI”, on referma el seu compromís per fer efectius els drets de les persones LGBTI i per lluitar contra les discriminacions per raó d’orientació sexual i d’identitat de gènere.

Manifest: “Un pas endavant cap a la diversitat LGBTI”

El 28 de juny és el Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Bisexual, Transsexual i Intersexual en record dels anomenats fets de Stonewall —als Estats Units— que van tenir lloc el 1969, ja fa més de 50 anys. Aquell dia, persones transsexuals i homosexuals per primer van dir prou a la discriminació a què havien estat sotmeses durant segles i va néixer el moviment d’alliberament LGBTI.

Aquest 2020 és un any atípic, marcat per la influència de la Covid-19, que ens ha obligat a recloure’ns i a utilitzar nous canals per relacionar-nos entre nosaltres, però, alhora, ens ha permès observar quin és el grau de discriminació real de les persones LGBTI en l’àmbit de la pròpia llar. I hem de dir que, si bé a Catalunya la immensa majoria de les persones LGBTI no s’han vist vexades per la seva identitat o orientació sexual, s’han detectat alguns casos d’LGBTI-fòbia familiar, en especial persones trans* molt joves, així com la deplorable LGBTI-fòbia a les xarxes socials i algun cas en espais públics. És per això que cal continuar treballant i fer un nou pas endavant cap a la diversitat LGBTI.

Avui, a Catalunya, que va liderar l’avanç en el reconeixement de les persones LGBTI amb l’aprovació de la Llei 11/2014, en què es garanteixen els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals, tenim eines per ajudar a erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, com ara el Servei d’Atenció Integral LGBTI (SAI), desplegat a tot el territori, el qual des de la proximitat s’ha convertit en punt d’informació, assessorament i suport de les persones LGBTI, i des d’on es visibilitza el col·lectiu i s’impulsen les polítiques públiques LGBTI transversals, independentment que s’emmarquin en una gran ciutat o en el poble més petit.

Des del Govern de la Generalitat volem reivindicar i defensar els drets del col·lectiu LGBTI, i atès que encara hi ha focus d’LGBTI-fòbia a casa nostra, fem una crida a les persones afectades per no callar i fer servir els canals que tenen al seu abast a tot el territori, i convidem tota la ciutadania a implicar-se en la defensa dels drets i les llibertats de les persones LGBTI. Al cap i a la fi, els drets del col·lectiu LGBTI són els drets de tothom, ja que el respecte envers els altres ha de ser patrimoni de tota la societat i no només dels col·lectius discriminats.

I, per això, reconeixem el treball permanent, constant i imprescindible de les entitats. També donem suport i fem nostres les reivindicacions que el Consell Nacional LGBTI fa públiques en el seu manifest: el reconeixement dels drets d’asil de les persones que fugen de la LGBTI-fòbia en el seu lloc d’origen i la seva protecció; l’adaptació de la comunicació administrativa a la realitat no binària i la diversitat familiar; el reconeixement registral de tots els models familiars i la regularització del nom de les persones trans*; la formació dels professionals de les administracions públiques en drets LGBTI; el dret a la reproducció assistida a dones lesbianes i als homes trans*; la descentralització del Servei de Trànsit, que atén les persones trans*; la implementació de la seva presència a totes les regions sanitàries; la promoció i el foment de manera activa de la visibilitat i l’empoderament de les dones que sovint són invisibilitzades com a lesbianes darrere de les inicials LGBTI, així com de les persones bisexuals, tot i representar un alt percentatge de la població LGBTI.

 

I també volem millorar l’accés a la informació de les persones sordes LGBTI en igualtat de drets de la resta de la ciutadania, la creació i l’administració d’un d’espai inclusiu i segur per a les persones grans LGBTI i/o intergeneracionals LGBTI, així com la formació de les persones que treballin amb persones grans i dependents, i tenir molt present el món rural, on el nombre de persones del col·lectiu LGBTI és menor i, a més, està més disseminat.

 

 

 


 
Altres notícies locals

Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt