Dimarts 22 de Setembre
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

29-06-2020

El Museu de la Noguera realitzarà al Castell Formós de Balaguer el taller ‘Cota Zero’ del 29 de juny al 10 de juliol

El Museu de la Noguera ha començat aquest dilluns al Castell Formós de Balaguer el taller ‘Cota Zero’ que s'allargarà fins al 10 de juliol.

El taller d'enguany compta amb la participació de 15 joves, 5 menys del que era habitual per qüestions de seguretat i higiene a causa de la pandèmia del coronavirus. Això i les obres de cobriment de la sala del palau més gran excavada fins ara, anomenada la 'Gran Cambra', que s'estan duent a terme actualment, han fet que el Cota Zero d'enguany se centri en treballs a la zona sud del Castell, segons ha explicat a Ràdio Balaguer la directora del Museu, Carme Alòs.

Els treballs d'enguany, segons la mateixa Carme Alòs, se centren "en un gran espai obert aguantat per un pilars, una mena de porxo, que caldrà interpretar què és i quina funció va tenir dins el castell.

Des de l'any 2004, el Museu de la Noguera organitza aquest taller d'arqueologia en què durant dues setmanes d'estiu diversos joves del territori, d'entre 11 i 18 anys, s'inicien al món de l'arqueologia. Des de l'any 2011, l'activitat es realitza al Castell Formós, on els joves participen en l'excavació arqueològica fent, des del treball de camp, fins al rentat i marcatge dels materials.

Cada any les excavacions s'obrien al públic, unes visites que enguany no es podran fer a causa de les obres de la coberta de la 'Gran Cambra', uns treballs que volen frenar el deteriorament del paviment original de la sala i, alhora, recuperar el llegat del Comtat d'Urgell i del passat medieval i andalusí de Catalunya. Un cop finalitzades les obres, el Castell Formós de Balaguer tornarà a obrir al públic després de 10 anys. Això serà amb tota probabilitat durant el mes de setembre.

Els treballs, recordem, també contemplen obres de museïtzació que inclouen la renovació dels plafons informatius actuals, els quals incorporaran un sistema per 'bluetooth' que permetrà als visitants poder visualitzar en els seus dispositius mòbils la recreació 3D d'algunes parts del castell.


 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt