Dimarts 22 de Setembre
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

29-06-2020

Aquest dilluns s’han posat en marxa el tallers de les estades d’estiu adreçats a infants de 0 a 16 anys: Tallers d’Estiu, Petit Taller d’Estiu i les Estades Infantils que es sumen al Tecni camp iniciat la setmana passada.

La capital de La Noguera ofereix un estiu més una amplia oferta d’estades als més petits de la ciutat. Arqueologia, esports, activitats artístiques i projectes de voluntariat adaptats al moment actual.

El passat dilluns dia 22 es va posar en marxa el TECNI CAMP i aquest dilluns dia 29 ho han fet els Tallers d’Estiu.

Els Tallers d’Estiu són un conjunt d’activitats culturals, artístiques i de lleure adaptades al nou context d’emergència sanitària i a les necessitats de les famílies. Les activitats dels Tallers d’Estiu es basen en l’expressió corporal i artística.  Es duran a terme del 29 de juny al 31 de juliol i s’adrecen a infants de 6 a 12 anys. Les places són limitades a 30 participants per setmana.

En el Taller d’estiu que es fa l’edifici de la Biblioteca, Albert Bonet ha explicat a Ràdio Balaguer que aquest any s'ha canviat el nom a Taller d'Estiu perquè es diferenciï dels altres anys, ja que les activitats seran diferents. Un dels canvis és que s'ha establert un únic centre d'interès, enlloc d'un centre cada setmana. Així doncs, les activitats giren entorn a la percussió i moviment corporal, les danses urbanes i la plàstica, activitats que permeten mantenir les distàncies de seguretat. El nombre de places també s'ha reduït a 30 per torn, per poder fer les activitats en grups de 10 persones com a màxim.

També es posa en marxa el Petit Taller d’Estiu que es realitzarà al Casal Lapallavacara de dilluns a divendres de 09.00 a 14.00 h, amb acollida de 08.00 a 09.00 h i està adreçat a Infants nascuts els anys 2014, 2015 i 2016 amb un  conjunt d'activitats culturals, artístiques i de lleure adaptades a les edats  dels nens participants.

Imma Montoliu ha explicat que les places estan limitades a 30 places per fer 3 grups de 10, per seguir els protocols com a mínim durant el mes de juliol. Una de les novetats és que no s'ha establert una temàtica setmanal, per poder fer activitats que permetin distanciament, i a poder ser a l'aire lliure. A més, cada nen porta el seu propi material, ja sigui retoladors, llapis o ceres, per evitar l'intercanvi de material. Aquest primer dia s'han posat els noms als grups i s'ha fet un mural.

I per als més petits es fan les Estades Infantils per a Infants nascuts els anys 2017, 2018, 2019 i 2020, que tinguin més de 4 mesos, es faran enguany a la Llar d'infants Els Putxinel•lis en diferents torns fins al 10 de setembre en horari de matí, 08.30 a 12.30 h i de 08.30 a 15.00 h amb l’opció de menjador

Amb les estades la Paeria de Balaguer vol garantir que durant el període d’estiu els infants de la ciutat tinguin l’oportunitat de participar en activitats d’estiu que es duen a terme des de fa uns anys i adreçades a infants de 0 a 16 anys.

Les activitats d’estiu son els primers agents educatius que reuneixen els nens i les nenes altre cop després del confinament, per això tindran aquest any, més que mai, una responsabilitat molt gran d’acollir tot allò que els nens i nenes han viscut.

Degut a aquest context d'excepcionalitat, el funcionament de les activitats també seran diferents i adaptades a les noves mesures de seguretat i protocols que marquen les autoritats competents.

Dins la programació d’estiu també s’organitza un any més el projecte JOVA. Es tracta d’una activitat adreçada a joves d'entre 12 i 17 anys i es dura a terme del 13 al 24 de juliol de 9 a 14 h i per aquest anys està previst realitzar la millora d'un espai infantil de la ciutat.

Una de les novetats és que aquest any no es realitzarà la habitual sortida a Port Aventura que serveix de comiat de l'activitat. L'any passat van ser 240 els joves que hi van participar, 24 d'ells de Balaguer, que van fer tasques de millora als centres educatius.

Una altra activitat és el taller Cota Zero que es fa del 29 de juny al 10 de juliol al Castell Formós de Balaguer amb la participació enguany d’una desena de joves. Els joves participen en l'excavació arqueològica fent, des del treball de camp, fins al rentat i marcatge dels materials.

En l’àmbit esportiu, l’àrea d’esports modifica i adapta tot el seu programa per la present temporada d’estiu. Els clàssics Triaesport, camp base, in&out o temps afegit han donat pas a un nou programa esportiu que no deixa de tenir la essència i la base de tots. La necessitat d’adaptar-se als requisits de seguretat, higiene i prevenció han estat la base per elaborar el TECNI CAMP que es va posar en marxa el passat dilluns dia 22.

El Tecnicamp dona cabuda cada setmana a 80 nens/es que vulguin gaudir de les activitats esportives amb diferents modalitats. Cada un dels grups tindrà un màxim de 20 places, que es redistribuiran en dos subgrups amb tutor fix i en funció de les edats.

A més, el programa compagina activitats complementàries, de lleure, jocs i tallers de manualitats, que es distribueixen al llarg de la setmana i com a mesura de desconnexió i descans entre les activitats esportives.

Les inscripcions es van iniciar el dia 15 de juny i la passada setmana van participar a l'activitat els primers 25 joves tot i que les inscripcions ja han deixat torns plens per aquest mes de juliol. Els interessats en participar-hi poden formalitzar la seva inscripció a la regidoria d’Esports, administració de la piscina coberta i com sempre a la web de l’Ajuntament. El termini de les inscripcions no es tancarà fins a cobrir totes les places per cadascuna de les modalitats.

Les modalitats inclouen Tecni Camp Esport, Tecni Camp Aventura, Tecni Camp Move i Tecni Camp Natur.

Els programes i especificitats de cada activitat es poden trobar a la web de la paeria, estiu.balaguer.cat

o          Tecni Camp Esport: practiques tècniques de diversos esports i jocs iniciació als esports col•lectius (futbol, futbol sala, bàsquet, tennis, hoquei, ...). Al complex esportiu municipal – camp municipal, pavelló 1r octubre

o          Tecni Camp Aventura (imprescindible BTT): btt, jocs tradicionals, activitats natura, jocs d’aigua. Al pavelló molí esquerrà

o          Tecni Camp Move/Mou/MoMu: rítmica, dansa urbana, patinatge, natació sincronitzada. Al pavelló polivalent Inpacsa i espais exteriors

Aquestes modalitats estan dirigides a infants nascuts entre el 2006 i el 2013

o          Tecni Camp Natur: piragüisme, escalada, jocs de camp, BTT, Jocs d’aigua, activitats a la natura. Concentració al pavelló molí esquerrà, les activitats es realitzaran sempre en espais exteriors

Aquesta modalitat esta dirigida a infants nascuts entre el 2011 i el 2014

 

 


 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt