Divendres 25 de Setembre
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a InstagramLes ˙ltimes notÝcies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

29-06-2020

Durant els propers dies es reprendrÓ el projecte De la mÓ: Acompanyament a la Gent Gran. Actualment el programa compta amb 12 usuaris per˛ estÓ obert a mÚs persones sempre que siguin majors de 65 anys

Durant els propers dies es reprendrà el projecte De la mà: Acompanyament a la Gent Gran, emmarcat en el Programa Treball als Barris i en el Programa Treball i Formació.

 

D’acord amb la situació de “nova normalitat”, el projecte es tornarà a activar per tal de poder prestar el servei d’acompanyament i donar una cobertura a les famílies passades aquestes setmanes de confinament.

Aquest és un projecte que va néixer, segons ha explicat a Ràdio Balaguer la tècnica de Treball als Barris, Cèlia Camarasa, per promoure un envelliment actiu tenint en compte que cada cop hi ha més persones d’edat avançada que viuen soles. Tot i que en la majoria dels casos són persones autònomes, ocasionalment necessiten ajuda en tasques quotidianes, com poden ser sortir a comprar, a passejar, anar al metge, o senzillament compartir un cafè i una conversa. Són tasques que es fan a través d'aquest programa i que segons la mateixa Cèlia Camarasa potencien també la relació social i humana a banda de la mobilitat física.

Ara, després del confinament, període durant el qual s'ha fet un seguiment telefònic a totes les persones usuàries del programa, es reprèn el servei que s'obre a nous usuaris.

El nombre d'usuaris va variant en el temps. Actualment n'hi ha 12 tot i que s'espera que la xifra s'incrementi properament, ja que hi ha prevista la contractació de més acompanyants, en concret, 4 persones a mitja jornada amb el Programa Treball als barris. Des del gener del 2020 hi estan treballant 2 persones a jornada completa mitjançant el programa Treball i Formació.

Cèlia Camarasa recorda que el programa d’acompanyament és un servei gratuït, finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i que les inscripcions estan obertes a qualsevol persona major de 65 anys interessada en participar-hi.

Aquest projecte va començar el 2019 dins el programa Treball als Barris i després de la bona acollida que va tenir -tant per part de les persones usuàries com de les seves famílies- es va decidir donar-li continuïtat.

A més, és un projecte que s’ha valorat molt positivament per part dels diversos actors i que, per tant, es pretén que tingui continuïtat en el temps.  

Les persones interessades es poden adreçar a la Paeria de Balaguer o trucar al telèfon 618795495.

 

 


 
Altres notícies locals

Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt