Divendres 07 d'Agost
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

03-07-2020

ERC a Balaguer no descarta una línia d'ajudes socials per a persones i famílies amb necessitats tot i que, ara per ara, no la inclou en el pressupost d'enguany.

ERC a Balaguer no descarta una línia d'ajudes socials per a persones i famílies amb necessitats tot i que, ara per ara, no la inclou en el pressupost d'enguany. Tampoc descarta ampliar el Pla de suport al teixit econòmic però el paer en cap diu que caldrà buscar finançament si és necessària una segona convocatòria.

El grup municipal d'ERC, a l'equip de govern a la Paeria de Balaguer, no descarta una línia d'ajudes socials per a persones i famílies amb necessitats a causa de la crisi sanitària i econòmica derivada de la covid-19. El paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, ha explicat avui a Ràdio Balaguer que hi estan treballant tot i que ara per ara no és una línia la partida de la qual estigui inclosa en el pressupost d'aquest 2020 que es portarà a aprovació durant aquest mes de juliol. Segons Vidal, ara hi ha persones amb necessitats a les quals ja s'està ajudant però calcula que serà quan s'acabin els ERTO quan hi pot haver un gruix important de persones necessitades i serà aleshores, diu, quan serà el moment d'habilitar una línia d'ajudes.

D'altra banda, el paer en cap ha reiterat que no descarten poder ampliar el Pla de suport dotat amb 100.000 per reactivar els sectors econòmics més castigats per la pandèmia del coronavirus si és necessari. És un compromís que van agafar, diu, el dia del ple municipal en què es va donar llum verda al pla tot i que tampoc ara per ara no el contemplen en els comptes d'aquest exercici tal i com va demanar ahir el regidor de Junts per Balaguer, Guifré Ricart. Ahir, Ricart va sol•licitar a l'equip de govern que en el pressupost d'aquest 2020 s'inclogui una partida per, si és necessari, habilitar una segona convocatòria de Pla de suport. Segons Ricart, la xifra dels 100.000 euros es pot quedar justa en funció de les sol•licituds que hi hagi. Al respecte, Vidal ha dit avui que, si és necessari, caldrà buscar finançament per poder ampliar el Pla de suport i ha destacat que la Paeria ja fa un gran esforç habilitant la quantitat de 100.000 euros tenint en compte que aquest és un any en què augmenten les despeses i baixen els ingressos.

En un altre ordre de coses, el paer en cap ha celebrat l'aprovació de forma inicial de la nova ordenança  de mercats de venda no sedentària amb el vot favorable de tots els grups de la corporació. Vidal ha dit també que és un primer pas per potenciar i millorar el mercat setmanal dels dissabtes. 


 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt