Divendres 14 d'Agost
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

06-07-2020

Aquest dilluns es reprenen les excavacions al Pla d’Almatà de Balaguer, una acció conjunta del Museu de la Noguera, la UAB i Cultura. També avui comença al jaciment un curs d'arqueologia andalusina.

Aquest dilluns es reprenen al jaciment del Pla d'Almatà les excavacions iniciades l'any passat en el marc del projecte de recerca que es va endegar en col•laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona i amb el suport del Departament de Cultura i que té una durada de quatre anys. 

Així, el grup de recerca Arqueologia Agrària de l’Edat Mitjana, del Departament de Ciències de l’Antiguitat i l’Edat Mitjana de la UAB, i el Museu de la Noguera tornaran a excavar al Pla d'Almatà (s.IX-XII, Balaguer), el jaciment d’època andalusina més gran de Catalunya i un dels més extensos de la península Ibèrica, amb 27 ha d’extensió. Ho faran fins el 18 de juliol i en les mateixes zones on es va excavar l'any passat, la maqbara, i una zona amb forns de ceràmica i un taller de ceramista. 

Durant la campanya del 2019 es van delimitar 32 fosses d’inhumació i es van excavar exhaustivament una vintena de tombes. Enguany s’excavaran la resta de fosses identificades i s’ampliarà l’àrea d’excavació. 

En el marc d'aquestes excavacions, d'altra banda, també aquest dilluns ha començat un Curs d'arqueologia andalusina, el nombre de participants del qual aquest any s'ha hagut de limitar per motius de seguretat a causa de la pandèmia. Tot i això, segons la directora del Museu de la Noguera, Carme Alòs, el curs comptarà amb estudiants becaris de la UAB i també està obert als voluntaris de Balaguer que hi vulguin participar.

El curs d'enguany consistirà en la pròpia excavació i tot el procés de laboratori i documentació gràfica i fotogràfica.

El curs serà impartit per les arqueòlogues del Museu de la Noguera; la doctora Elena Kirchner, del Departament de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana de la UAB i per la paleoantropòloga, Júlia Oliver.

El curs acabarà amb una visita guiada a les excavacions el dia 17 de juliol a les 18.30 h.

Per a més informació, es pot trucar al telèfon el Museu, el 973 44 51 94.
 


 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt