Divendres 07 d'Agost
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a InstagramLes ˙ltimes notÝcies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

10-07-2020

El Taller Cota Zero 2020 organitzat pel Museu de la Noguera al Castell Formˇs de Balaguer posa al descobert les restes de la muralla que es va construir durant la Guerra dels Segadors.

El Taller Cota Zero organitzat pel Museu de la Noguera al Castell Formós de Balaguer i que finalitza aquest divendres ha posat al descobert les restes de la muralla que es va construir durant la Guerra dels Segadors. Segons ha explicat la directora del Museu de la Noguera a Ràdio Balaguer, Carme Alòs, es tracta de 200 metres de muralla conservats que envoltava pràcticament tot el castell. També s'han excavat, diu, restes del palau dels Comtes d'Urgell. 

El taller d'enguany va començar el passat 29 de juny i ha comptat amb la participació de 15 joves, 5 menys del que era habitual per qüestions de seguretat i higiene a causa de la pandèmia del coronavirus. Això i les obres de cobriment de la sala del palau més gran excavada fins ara, anomenada la 'Gran Cambra', que s'estan duent a terme actualment, han fet que el Cota Zero d'enguany se centri en treballs a la zona sud del Castell. 

Des del Museu fan una valoració molt positiva del taller d'enguany no només per les troballes que hi ha hagut sinó també per l'actitud de les persones que hi han participat, que s'han bolcat en les diferents tasques.

Des de l'any 2004, el Museu de la Noguera organitza aquest taller d'arqueologia en què durant dues setmanes d'estiu diversos joves del territori, d'entre 11 i 18 anys, s'inicien al món de l'arqueologia. Des de l'any 2011, l'activitat es realitza al Castell Formós, on els joves participen en l'excavació arqueològica fent, des del treball de camp, fins al rentat i marcatge dels materials.

Cada any les excavacions s'obrien al públic però això aquest any no s'ha pogut fer a causa de les obres de la coberta de la 'Gran Cambra', uns treballs que volen frenar el deteriorament del paviment original de la sala i, alhora, recuperar el llegat del Comtat d'Urgell i del passat medieval i andalusí de Catalunya. Un cop finalitzades les obres, el Castell Formós de Balaguer tornarà a obrir al públic després de 10 anys. Això serà amb tota probabilitat durant el mes de setembre. 

Els treballs, recordem, també contemplen obres de museïtzació que inclouen la renovació dels plafons informatius actuals, els quals incorporaran un sistema per 'bluetooth' que permetrà als visitants poder visualitzar en els seus dispositius mòbils la recreació 3D d'algunes parts del castell.
 


 
Altres notícies locals

Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt