Divendres 14 d'Agost
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a InstagramLes ˙ltimes notÝcies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

14-07-2020

Condemna de multa per delicte lleu de danys, per arrencar els llašos grocs i simbologia independentista a Balaguer.

El jutjat d’instrucció 1 de Balaguer ha condemnat una persona a una pena multa de 2 mesos a raó de 12 euros diaris, per arrencar llaços grocs i simbologia independentista a Balaguer.

El judici va celebrar-se el passat 11 de juny als jutjats de Balaguer, i van comparèixer com a acusació particular dos particulars assistits per la lletrada Mercè Jordana i membre de l’associació Advocats per la Democràcia, i en qualitat de denunciants el Consell Comarcal i l’Ajuntament de Balaguer.

Els acusats formen part d’un grup autodenominat “Brigadas de limpieza” que es dedica a retirar simbologia independentista d’espais públics i privats i a difondre-ho per xarxes socials.

En el judici a més també hi van comparèixer a petició de l’acusació particular agents de la unitat d’investigació dels Mossos d’Esquadra que havien identificat els autors, efectuant actes similars posteriorment a la localitat de les Borges Blanques així com altres localitats veïnes.

La Sentència de 6 de juliol de 2020 acaba condemnat un dels set acusats, determinant que fou reconegut en acte de judici per la pròpia denunciant; i respecte la resta de denunciats considera que si bé van ser identificats a les Borges Blanques, els indicis no són suficients per emetre una sentència condemnatòria.

En qualsevol cas, des de l’acusació particular, tot i que entenem que els indicis aportats en acte de plenari eren suficients per emetre una sentència condemnatòria respecte la totalitat dels denunciants, valorem molt positivament la resolució atès que fixa un precedent a la demarcació de Lleida, qualificant com a delicte de danys l’arrencada de simbologia independentista.

L’acusat disposa ara, de cinc dies als efectes de formular recurs d’apel·lació davant l’Audiència Provincial de Lleida.


 
Altres notícies locals

Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt