Dilluns 03 d'Agost
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a InstagramLes ˙ltimes notÝcies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

30-07-2020

El ple de la Paeria de Balaguer portarÓ avui a aprovaciˇ els pressupostos, declarar parc p˙blic la zona arbrada del MolÝ de l'EsquerrÓ, el reglament del Registre d'entitats o el reglament d'art mural. El ple comenšarÓ a les 20h i serÓ telemÓtic.

La Paeria de Balaguer portarà avui a aprovació en el ple ordinari d'aquest mes de juliol, com ha principal punt del l’ordre del dia els pressupostos del 2020 ascendeixen a gairebé 20 milions d'euros i que contemplen una partida d'inversió de 2 milions d'euros i la petició d'un préstec per valor d'1.6 milions d’euros per dur-la a terme.  

La partida més important d’inversió es la destinada en habitatge social, amb més de mig milió d’euros destinats a la compra de pisos al carrer Ramon Llull, pisos de retracte i l’arranjament dels pisos del carrer Santa Anna.

L’equip de Govern destaca també l’aportació de 130.000€ per finalitzar el col•legi Mont-Roig, els 140.000€ per les obres de l’Alberg Molí de l’Esquerrà o els 84.000€ pel refugi d’animals, i 188 mil en la remodelació d’un tram del carrer Barcelona.

El pressupost preveu invertir en el parc infantil dels blocs de la Caixa i la plaça de Gaspar de Portolà, la recuperació de patrimoni com la sèquia del Cup o la Plaça de Sant Domènec. Les energies renovables i l’aposta pel medi també incrementen les seves partides respecte anys anteriors amb l’arbrat en diferents carrers i places de la ciutat o el Projecte Green Circular Energy Hub Lab, un espai pel desenvolupament i l’estudi de les energies renovables situat a les plantes superiors del CEI.

Altres projectes que es desenvoluparan aquest 2020 seran el Pla estratègic de cultura, el Pla estratègic de Fires i mercats, l’estudi de relació de llocs de treball o l’Estudi de mobilitat i Zones Blaves.  També es preveu 50.000€  per la compra de material de seguretat per possibles rebrots de la pandèmia.

De les inversions previstes inicialment, es retiren dels comptes la urbanització del carrer Cervantes perquè segons la Paeria, en la situació actual no es pot fer una carrega econòmica als veïns de la zona per fer el carrer.  En aquest sentit es parlarà amb la resta de grups i els veïns del carrer per possibles alternatives.

En el pressupost del 2020 també s’inclouen els 150 mil euros destinats als Pressupostos Participatius, que contemplen la vorera del Molí de l’esquerra, la revegetació de l’Avinguda dels Països Catalans i la senyalització viaria.

D’altra banda entre els punts de l’ordre del dia destaquen també l’aprovació provisional de la modificació puntual de les Normes Subsidiàries de Planejament de Balaguer que preveu declarar la zona arbrada del Molí de l'Esquerrà com a parc públic. Aquest modificació es fa  per compensar la zona perduda amb la cobertura de la pista del secà on s’ha d’ubicar el futur poliesportiu del Secà al costat de les piscines.

Un altre punt serà l’aprovació inicial del Reglament del Registre d’entitats de participació ciutadana de Balaguer. El Registre d'entitats té com a finalitat dotar a la Paeria de Balaguer d'informació fiable sobre el número d'entitats que actuen en l'àmbit del municipi, la seva tipologia, el número de socis i altres dades que li permetin tenir una imatge fidel de l’associacionisme de la ciutat.  Amb aquest objectiu, l'equip de govern portarà a aprovació un Reglament local que reguli i organitzi aquest Registre.

Un  altre punt fa referencia a l’aprovació definitiva del Reglament d'art mural urbà a Balaguer, que incorpora una modificació en la que hi consta que ‘’qualsevol mesura que afecti al Centre Històric a de passar pel departament de Cultura de la Generalitat’’.

L’ordre del dia recull  la Pròrroga per un any més del Contracte per a la gestió del servei públic de neteja d’embornals i reixes per a la recollida d’aigües pluvials de Balaguer i del Contracte per a la gestió del servei públic de neteja de contenidors de rebuig i contenidors de la fracció orgànica de Balaguer

També es portarà a aprovació inicial del Reglament de la Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer que actualitza entre d’altres les normes del servei de préstec i ‘’reforçar el paper de la directora’’ per a donar un paper de més autoritat en cas de conflictes en les instal•lacions.

La declaració d’especial interès o utilitat municipal les obres de reforma de lavabos, cuina i menjador a l’Escola La Noguera de Balaguer i les obres de substitució de 4 finestres a l'Escola Gaspar de Portolà.

Aprovar l’Addenda de pròrroga per al 2020 del Conveni de col•laboració entre el Consell Comarcal de la Noguera i l’Ajuntament de Balaguer en matèria de serveis socials i altres programes relatius al benestar social i polítiques d’igualtat per al període 2016-2019

Un altre punt serà la ratificació del Decret d'Alcaldia de subscripció del Protocol de compromís pel desenvolupament de la Ruta verda de la Vall del Riu Sió. Aquesta iniciativa pretén crear una via verda, resseguint el riu, entre Sant Guim de Freixenet i Balaguer. 

Finalment es portarà a debat una moció per acabar amb la bretxa digital socio-econòmica a Balaguer, presentada pel grup municipal de la CUP

El ple d’aquest dijous serà telemàtic i es podrà seguir en directe a les 8 del vespre per Ràdio Balaguer i pel canal de Youtube de Paeria Balaguer.

 


 
Altres notícies locals

Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt