Dimarts 22 de Setembre
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

05-08-2020

La Paeria de Balaguer aprova de forma inicial el Reglament del Registre d'entitats. El registre ha de permetre tenir una radiografia de l'associacionisme de la capital i potenciar la seva participació ciutadana.

La Paeria de Balaguer va aprovar de forma inicial en el darrer ple municipal (el 30 de juliol) el Reglament del Registre d’entitats de participació ciutadana.


El registre d'entitats té com a finalitat dotar a la Paeria de Balaguer d'informació fiable sobre el número d'entitats que actuen en l'àmbit del municipi, la seva tipologia, el número de socis i altres dades que li permetin tenir una imatge fidel de l’associacionisme de la ciutat. Així ho ha explicat a Ràdio Balaguer el paer d'Afers Socials i Participació, Kevin Bruque, que també ha dit que aquesta radiografia ha de possibilitar una correcta política municipal de foment de l'associacionisme i la participació ciutadana de les entitats. 

El Reglament del Registre d’entitats de participació ciutadana de Balaguer quedarà aprovat de forma definitiva un cop acabi el termini d'exposició pública si no s'hi presenta cap al•legació. Un cop aprovat, les entitats s'hi podran inscriure i un cop aquestes s'hagin registrat es crearà d'acord amb les seves inquietuds i interessos una oficina de suport a través d'un procés participatiu.

La inscripció en el Registre comportarà per a les entitats i associacions el reconeixement d'un seguit d'avantatges i drets com ara rebre subvencions, utilitzar les instal•lacions municipals i rebre informació de l'Ajuntament. Per accedir a tot plegat, les diferents entitats tindran el deure de registrar-se i presentar tota la informació que se'ls requereixi.

Abans de portar a aprovació aquest Reglament, i per tal que les diferents associacions de Balaguer hi poguessin dir la seva, l'equip de govern va posar en marxa de l'1 al 10 de juliol una consulta pública prèvia.

Paral•lelament, des de l’Àrea de Cultura s’està revisant les bases per les subvencions a entitats culturals per tal que aquestes siguin més equitatives i valors com la sostenibilitat, la igualtat de gènere, la inclusivitat o que el projecte cultural presentat incorpori trets distintius del territori, siguin paràmetres puntuables a l’hora d’atorgar una subvenció.


 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt