Dimarts 22 de Setembre
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

13-08-2020

Balaguer participa en un Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial per impulsar les energies renovables i la millora de l'eficiència energètica. L'objectiu és contribuir en la transformació del model econòmic actual cap a l'economia verda.

La Paeria de Balaguer vol impulsar les energies renovables i la millora de l'eficiència energètica. L'objectiu és ser partícips de la transformació del model econòmic actual cap a l'economia verda a través d'un Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial, el que s’anomena un PECT. Amb aquesta finalitat el govern municipal es va presentar a finals del 2019 a un projecte impulsat per la Diputació per tal de poder trobar finançament europeu i dur a terme la iniciativa, segons ha explicat a Ràdio Balaguer la paera de Promoció Econòmica, Ester Guarné. Segons la mateixa Guarné, el que busca aquest projecte és crear espais "per tal d’impulsar el que seria la transformació dels models econòmics dels nostres territoris en base a un sistema d’innovació". En aquest sentit, recorda que a nivell mundial hi ha el repte d'aconseguir un model econòmic que contribueixi a la mitigació del canvi climàtic i a la reducció de les emissions de gasos contaminants, entre altres. 

Aquest PECT, que es diu Green & Circular, es preveu dur a terme a través de la iniciativa Biolab Ponent i hi participaran dues poblacions, Alcarràs i Balaguer. Alcarràs liderarà el "Circular", que vol impulsar la Bioeconomia Circular, el que seria la producció de bio-materials, bio-carburants i bio-energia. El "Green" és la part liderada per la Paeria de Balaguer, que buscarà l’impuls d’energies renovables i la millora de l’eficiència energètica. 

Per dur a terme el Projecte Green Circular Energy Hub Lab, la Paeria ha previst una partida de 169.000 euros en el pressupost d'enguany per habilitar i equipar la cinquena planta del CEI com a espai pel desenvolupament i l’estudi de les energies renovables, una mena de "laboratori", segons paraules de la mateixa Guarné.

Per finançar els 169.000 euros la Paeria confia en una subvenció de fons europeus del 50 %. La resta, un 25 % l'aportarà la Diputació de Lleida i l'altre 25 % les arques municipals. 


 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt