Dimarts 22 de Setembre
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

14-09-2020

Comença a Balaguer el curs 2020-2021 sense cap incidència. Els diferents centres han adoptat les mesures de seguretat i higiene corresponents i la Paeria reforça la neteja de les zones i espais més comuns

El curs escolar 2020-2021 ha començat aquest matí a la demarcació de Lleida amb un total de 55.934 alumnes, 1.275 menys que l'any passat. A la comarca de la Noguera han estat 5.500, 3.500 alumnes a primària i 2.000 a secundària els que avui han iniciat les classes.

A Balaguer, el curs ha començat amb total normalitat als diferents centres, on abans d'entrar s'ha pres la temperatura a tot l'alumnat.

El paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, feia aquest matí una valoració molt positiva de l'inici del curs després de constatar que no hi ha hagut cap incidència important.

Pel que fa a les llars d'infants municipals, també en elles el curs ha començat amb tota normalitat si bé ho ha fet amb menys alumnes del que era habitual, segons ha reconegut el mateix Jordi Ignasi Vidal. On menys inscripcions hi ha hagut és a P0 i P1. Tot i això, el paer en cap confia que a mesura que avancin les setmanes i "es vegi que les llars no suposen cap perill de contagi pels nens i nenes" hi hagi noves incorporacions.

A Ràdio Balaguer també hem parlat avui amb el director d'un centre escolars, el Jordi Palací, director de l'escola La Noguera, que ha destacat la il·lusió de començar el nou curs escolar, especialment aquest any després d'haver estat un llarg període sense poder compartir el dia a dia amb els nens. Ha parlat també de la incertesa de la situació, que els ha portat a estar preparats per anar adaptant els protocols al dia a dia, amb mesures de prevenció i protecció, com la reducció dels grups estables i fixes de 16 a 18 alumnes, el marcatge d'itineraris als espais comuns de l'escola per evitar contactes, la sectorització dels patis i escalat d'horaris d'entrada i sortida, pendents sempre de les possibles orientacions que Salut i Educació puguin donar.

Jordi Palací ha explicat també que les últimes setmanes han estat més accelerades en el cas de l'escola La Noguera a causa de les obres que s'han fet al centre aquest estiu. En aquest sentit ha expressat la seva satisfacció per aquestes millores demandades des de fa temps i que inclouen, entre altres, una consergeria oberta, uns nous banys a la planta baixa, l'ampliació de la sala de mestres i l'arranjament d'algun nou espai, així com l'ampliació també de la cuina i millora de la sonoritat del menjador.

També aquest dilluns inicia la seva activitat l'Escola de Gimnàstica Rítmica de Balaguer i també ho fa amb les mesures sanitàries establertes. Les classes seran més limitades a diferència d'altres anys, amb les ràtios més reduïdes i els horaris més eixamplats per poder netejar l'espai entre cada grup.

 

Les competicions de rítmica es preveu que comencin a partir del març i des del club es creu que si el curs funciona bé, aquestes es podran fer encara que sigui sense públic o amb el mínim possible.

Pel que fa a les mesures que s'hauran de seguir durant el curs, destaquen les entrades més esglaonades, la no utilització dels vestuaris, guardar les distàncies de seguretat, la higiene tant a l'inici com al final de l'entrenament i mantenir una bona ventilació sempre que sigui possible.

L’Escola de Gimnàstica Rítmica comptarà enguany amb més de 160 alumnes que podran participar en classes d’iniciació i de base de gimnàstica rítmica, funky i Hip hop. A més, aquest any es vol seguir amb les sessions de 'Hip Hop Premium' destinades a les mares d'alumnes.

D'altra banda, també aquest dilluns inicia el curs       l'Aula Municipal de Dansa 'La Xemeneia' de Balaguer. Des de l'Aula es pretén seguir-lo amb tranquil·litat, però també amb molta il·lusió i empenta perquè es vol tirar endavant el projecte 'Mirta, el musical', un projecte que neix de la necessitat i les inquietuds que l'alumnat ha fet arribar a l'escola. Amb la participació de totes les ballarines de les diferents modalitats de dansa es pretén donar a conèixer el teatre musical.

Pel que fa als protocols de seguretat que se seguiran durant el curs serà necessari l'ús de la mascareta, hi haurà una higiene i desinfecció diària, es garantiran els 4 metres quadrats per cada alumne i es ventilaran els espais entre classes. L'escola compta amb unes sales d'assaig grans que els permeten tenir fins a 18 alumnes a la classe.

El curs escolar ha començat aquest matí a la demarcació de Lleida amb 141 docents de baixa per a causa de la covid-19. Així ho va avançar la setmana passada el director dels serveis territorials d'Educació a Lleida, Carles Vega, que també va explicar que les baixes estaran cobertes i que, a més a més, el Departament ha impulsat un total de 314 noves places de professors de nova creació.

D'altra banda, entre Ponent i el Pirineu i Aran hi ha entre un 20 i un 25% de centres on s'hi troba algun grup que supera la ràtio dels 20 alumnes.

El Departament també va detectar 483 docents vulnerables en major o menor mesura que necessitaran diferents graus de protecció per poder evitar contagis.

Algunes de les mesures aprovades pel Procicat fan referència, per exemple, a la realització de reunions entre el centre i les famílies telemàtiques i només presencials de forma excepcional, en grups inferiors a 10 persones.

El document aprovat també estableix que, igual que en qualsevol entorn comunitari, l’ús de mascareta en els centres educatius sigui obligatori per a persones adultes. Per als docents del primer i segon cicle d’educació infantil, la mascareta no serà exigible quan el seu ús, per raó de l’activitat docent, pugui interferir greument en l’objectiu pedagògic.

Com a norma general, la mascareta és obligatòria a escoles i instituts a partir dels 12 anys, i a partir dels 6 anys en els territoris on es requereixi segons l’estat de la pandèmia.


 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt