Dissabte 19 de Setembre
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

14-09-2020

Poca afluència a la Biblioteca de Balaguer en el primer dia que ha tornat a obrir al públic adaptant-se a les mesures de seguretat per la Covid. El temps d’estada està limitat a 2 hores i no es permet la lectura de revistes a la sala

Després de les restriccions marcades pel Procicat per la pandèmia del coronavirus el passat mes de març, la Biblioteca ha estat tancada al públic, tot i que el servei de préstec es va reiniciar novament al mes de juny, amb cita prèvia i recollida del material en préstec a l’entrada de l’edifici.  

Aquest dilluns a la tarda coincidint amb l’inici del curs escolar, la Biblioteca Municipal ha tornat a obrir les seves portes al públic tot i que amb restriccions i mesures de seguretat i higiene per als serveis de consulta i préstec.

Les restriccions més importants afecten a la secció infantil i a la de revistes i diaris. Pel que fa a la secció infantil, tal com s’ha fet durant l’estiu, des de la biblioteca es prepararan lots de llibres per edats i s’exposaran les novetats per facilitar la tria de lectures pels més petits. No es permetrà la lectura a la mateixa biblioteca i tampoc hi haurà taules per fer deures o treballs en grup.

En la secció de revistes tampoc es permet la lectura a sala però, en canvi, es pot agafar en préstec el número actual de cada publicació estant tot el fons de revistes disponible per al préstec.

Un altre punt important pel que fa a les noves mesures, és la necessitat de fer reserva prèvia en cas d'estar interessat en usar un dels ordinadors d'accés a Internet, ja que s'ha reduït el nombre d'aquests equips per assegurar una bona distància entre els usuaris.

A l’entrada de la biblioteca els usuaris trobaran les indicacions bàsiques de la nova normativa i un punt de gel hidroalcohòlic. És molt important que es respecti tota la normativa i sobretot recordar l’ús obligatori de la mascareta, el rentat freqüent de mans i mantenir la distància de seguretat. Aquestes mesures han de servir per la seguretat dels usuaris, però també per evitar llarg períodes de quarantena en els materials de la biblioteca. Així i tot, tos els documents retornats o consultats, hauran d'estar 48 hores en quarantena.

En el primer dia d’obertura de la biblioteca al públic han estat pocs els usuaris que han fet ús de les instal·lacions.

Pel que fa a l’horari d’obertura, serà el següent:

- dilluns tarda de 15:30 a 20:00

- de dimarts a divendres matí de 10:00 a 13:30 i tarda de 15:30 a 20:000

- dissabtes al matí de 10:00 a 13:30

Poc a poc, la biblioteca anirà reprenent el calendari d’activitats adaptant-lo a les mesures sanitàries del moment, així de cara al mes d’octubre s’iniciaran els diferents clubs de lectura, tant adreçats a públic infantil com a adults.

Altre mesures són:

- reducció dels punts de lectura per respectar la distància de seguretat

- limitació de l’accés lliure als prestatges en algunes seccions, excepte per al préstec

- rentat de mans amb gel hidroalcohòlic obligatori abans de tocar llibres, CDs, DVDs o revistes

dels prestatges

- temps d’estada limitat a 2 hores, així com també per a la connexió wifi

- consulta d’ordinadors amb cita prèvia

- es manté la quarantena de 48 hores per als retorns de préstecs i documents consultats a sala


 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt