Dijous 02 de Juliol
del 2015
Són les: 5:34


Dia de la poesia Lectures de poesia a càrrec dels diferents centres educatius de la ciutat.
Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook

Pàgina a Twitter

Pàgina a Google PlusVoluntariat per la llengua Ets un establiment i vols enfortir el comerç de Balaguer fent xarxa en català?

Creem una xarxa d’establiments col·laboradors amb el programa Voluntariat per la llengua.

Més informació.


Ajuntament de Balaguer

Partner tecnològic:


Notícies locals

30-05-2012

Ahir es va projectar a la sala d'actes de l'Ajuntament de Balaguer l'obra de teatre filmada Qui sò jo? de la directora i autora teatral Pax Dettoni. La sessió de cinefòrum és una de les activitats organitzades en el marc del Voluntariat per la llengua.

 

Ahir es va projectar a la sala d’actes de l’Ajuntament de Balaguer l’obra de teatre filmada Qui sò jo? de la directora i autora teatral Pax Dettoni. 

La sessió de cinefòrum és una de les activitats organitzades en el marc del Voluntariat per la llengua, que organitza el Consorci per a la Normalització Lingüística, a través del Servei Comarcal de Català de la Noguera. 

Aquesta activitat era oberta als alumnes de català, a les parelles lingüístiques que s’han format a Balaguer i a tota la població en general. 

L’obra de la Pax Detonni és un espectacle teatral que, en clau d’humor, convida l’espectador a fer una reflexió personal i col·lectiva sobre les responsabilitats cap a nosaltres mateixos i cap a la societat en què vivim. 

Interpretada en aranès pel grup de teatre De Persones d'Aran entà Toti, ha estat escrita i dirigida per Pax Dettoni, estrenada a Vielha el 5 de setembre del 2010 i representada al teatre La Farinera de Barcelona el dia 3 de juny. La filmació que es va poder veure ahir a Balaguer estava subtitulada en català. 

Una reflexió lingüística sobre la llengua occitana va servir de pretext perquè les persones assistents poguessin participar en un cinefòrum i en el joc lingüístic proposat des del programa del Voluntariat per la llengua a la capital de la Noguera. Cine i diversió al servei de les llengües catalana i aranesa. 

Voluntariat per la llengua és un programa de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) que fomenta l’ús de la llengua catalana en les relacions personals tot posant en contacte una persona que parla habitualment català amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol fer un pas endavant per parlar-lo amb normalitat.  

El CPNL va iniciar el programa l’any 2002, a Cornellà de Llobregat, amb 19 parelles participants. Des del 2003 fins al 2010 hi han participat més de 50.000 parelles. Amb relació a les entitats i establiments col·laboradors en el projecte, des del 2006 fins al 2010 hi han participat més de 2.500 entitats i més de 13.500 establiments. 
Altres notícies locals

»L'alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, ja té a punt l’estructura del nou equip de govern. El ple del cartipàs tindrà lloc el proper 9 de juliol.

»Una cinquantena de persones participen des d’avui i fins passat demà en la XX edició de la Càtedra d'Estudis Medievals del Comtat d'Urgell, que enguany tracta el tema de L'assistència a l'Edat Mitjana.

»El consell comarcal de la Noguera entrega els diplomes a les persones participants als grups de suport per a cuidadors/es de persones en situació de dependència.

»El proper divendres s’inuagura a Balaguer l’exposició col.lectiva “Creativitat i Salut Mental”. La mostra que recorrerà totes les capitals de comarca de la prvíncia, es podrà visitar aquí a la ciutat fins al 14 de juliol.

»Els contes de les 1001 nits seran els protagonistes les tardes dels dijous 2 i 9 de juliol al Museu de la Noguera.

»Protecció Civil recomana evitar les activitats físiques intenses a les hores de més calor i beure molta aigua davant l'onada de calor d'aquests dies.

»Una vintena de joves participen des d’avui i fins al 10 de juliol en el taller d’arqueologia Cota Zero que es fa al Castell Formós de Balaguer.

»El Balaguer Villart Logístic es proclama sotscampió d'Espanya a Antequera En el Campionat d’Espanya 2015, celebrat a Antequera entre el 19 i el 25 de juny.

»Balaguer presenta les activitats d'estiu. La música, l’humor i l’esport són els ingredients bàsics d’un extens programa per als mesos de juliol i agost.

»Una alumna de segon de batxillerat de l'Escola Vedruna Balaguer, Júlia Montoliu, és la lleidatana amb la millor nota les proves de selectivitat.

»Demà dissabte a les 21.30h, als Cellers Costers del Sió, tindrà lloc el sopar d'estiu per la lluita contra el càncer.

»La capital de la Noguera inaugura demà el IV Juliol de Música i Poesia amb un concert al Convent de Sant Domènec.

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)