Dissabte 01 d\'Octubre
del 2016
Són les: 08:58


logo

Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook

Pàgina a Twitter

Pàgina a Google Plus

Ajuntament de Balaguer

Partner tecnològic:


Notícies locals

30-05-2012

Ahir es va projectar a la sala d'actes de l'Ajuntament de Balaguer l'obra de teatre filmada Qui sò jo? de la directora i autora teatral Pax Dettoni. La sessió de cinefòrum és una de les activitats organitzades en el marc del Voluntariat per la llengua.

 

Ahir es va projectar a la sala d’actes de l’Ajuntament de Balaguer l’obra de teatre filmada Qui sò jo? de la directora i autora teatral Pax Dettoni. 

La sessió de cinefòrum és una de les activitats organitzades en el marc del Voluntariat per la llengua, que organitza el Consorci per a la Normalització Lingüística, a través del Servei Comarcal de Català de la Noguera. 

Aquesta activitat era oberta als alumnes de català, a les parelles lingüístiques que s’han format a Balaguer i a tota la població en general. 

L’obra de la Pax Detonni és un espectacle teatral que, en clau d’humor, convida l’espectador a fer una reflexió personal i col·lectiva sobre les responsabilitats cap a nosaltres mateixos i cap a la societat en què vivim. 

Interpretada en aranès pel grup de teatre De Persones d'Aran entà Toti, ha estat escrita i dirigida per Pax Dettoni, estrenada a Vielha el 5 de setembre del 2010 i representada al teatre La Farinera de Barcelona el dia 3 de juny. La filmació que es va poder veure ahir a Balaguer estava subtitulada en català. 

Una reflexió lingüística sobre la llengua occitana va servir de pretext perquè les persones assistents poguessin participar en un cinefòrum i en el joc lingüístic proposat des del programa del Voluntariat per la llengua a la capital de la Noguera. Cine i diversió al servei de les llengües catalana i aranesa. 

Voluntariat per la llengua és un programa de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) que fomenta l’ús de la llengua catalana en les relacions personals tot posant en contacte una persona que parla habitualment català amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol fer un pas endavant per parlar-lo amb normalitat.  

El CPNL va iniciar el programa l’any 2002, a Cornellà de Llobregat, amb 19 parelles participants. Des del 2003 fins al 2010 hi han participat més de 50.000 parelles. Amb relació a les entitats i establiments col·laboradors en el projecte, des del 2006 fins al 2010 hi han participat més de 2.500 entitats i més de 13.500 establiments. 
Altres notícies locals

»La Generalitat concedeix una subvenció de 314.000 euros a l’Ajutament de Balaguer per abordar un ampli projecte de millora de l’accessibilitat del turisme cultural al patrimoni de la ciutat

»Firauto 2016, la fira del vehicle d’ocasió de Balaguer, celebrarà el seu 25 è aniversari els dies 15 i 16 d’ octubre. El certamen comptarà amb 23 expositors que oferiran als visitants un total de 220 vehicles

»L’ajuntament de Balaguer té previst, entre avui i demà dissabte, obrir un dels carrils d’accés a la plaça del Mercadal des del Pont Nou

»Demà dissabte comença a Balaguer el cicle de monòlegs d’hivern. El popular Flipy actuarà al Teatre Municipal a les 22.00h

»L’Associació Salut Mental la Noguera i el Projecte Obertament organitzen l’esdeveniment anomenat 'Com vas' en el marc de la XVI Fira d’entitats de Balaguer

»El C.F. Balaguer viatja aquest cap de setmana al camp del Suburenc on intentarà sumar tres punts més i mantenir-se com a líder en solitari de Primera Catalana

»El Balaguer Villart Logístic de tennis taula comença la lliga aquest cap de setmana. Les balaguerines, vigents campiones de la Superdivisió femenina, intentaran aquesta temporada revalidar aquest títol

»Demà comença a Balaguer el tercer Festival d'Astronomia del Montsec. L'acte inaugural es farà a la Sala d'Actes de l’Ajuntament amb una conferència del balaguerí, Teodor Roca, catedràtic d’Astronomia de la Universitat de La Laguna de Tenerife.

»Les Aules d'Extensió Universitària de la Noguera comencen el curs 2016-2017 el 5 d'octubre.

»Amb l'hora del conte per a nadons 'Mà i manetes', a càrrec de Sandra Rossi, la Biboliteca Margarida de Montferrat de Balaguer iniciarà dissabte les activitats previstes per al mes d'octubre.

»El ple de l'ajuntament de Balaguer porta demà a aprovació deixar sense efecte l'adjudicació a l'empresa Iniciatives Turístiques de la Noguera, SL, de la cessió de l'edifici del Molí de l'Esquerrà per a l'adequació i explotació com a alberg de joventut.

»Aquest divendres finalitza el termini per presentar les obres i composicions de la cinquena edició dels premis Ziryab de creació musical i literària.

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)