Dimecres 25 de Maig
del 2016
Són les: 16:50


logo

Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook

Pàgina a Twitter

Pàgina a Google PlusVoluntariat per la llengua Ets un establiment i vols enfortir el comerç de Balaguer fent xarxa en català?

Creem una xarxa d’establiments col·laboradors amb el programa Voluntariat per la llengua.

Més informació.


Ajuntament de Balaguer

Partner tecnològic:


Notícies locals

30-05-2012

Ahir es va projectar a la sala d'actes de l'Ajuntament de Balaguer l'obra de teatre filmada Qui sò jo? de la directora i autora teatral Pax Dettoni. La sessió de cinefòrum és una de les activitats organitzades en el marc del Voluntariat per la llengua.

 

Ahir es va projectar a la sala d’actes de l’Ajuntament de Balaguer l’obra de teatre filmada Qui sò jo? de la directora i autora teatral Pax Dettoni. 

La sessió de cinefòrum és una de les activitats organitzades en el marc del Voluntariat per la llengua, que organitza el Consorci per a la Normalització Lingüística, a través del Servei Comarcal de Català de la Noguera. 

Aquesta activitat era oberta als alumnes de català, a les parelles lingüístiques que s’han format a Balaguer i a tota la població en general. 

L’obra de la Pax Detonni és un espectacle teatral que, en clau d’humor, convida l’espectador a fer una reflexió personal i col·lectiva sobre les responsabilitats cap a nosaltres mateixos i cap a la societat en què vivim. 

Interpretada en aranès pel grup de teatre De Persones d'Aran entà Toti, ha estat escrita i dirigida per Pax Dettoni, estrenada a Vielha el 5 de setembre del 2010 i representada al teatre La Farinera de Barcelona el dia 3 de juny. La filmació que es va poder veure ahir a Balaguer estava subtitulada en català. 

Una reflexió lingüística sobre la llengua occitana va servir de pretext perquè les persones assistents poguessin participar en un cinefòrum i en el joc lingüístic proposat des del programa del Voluntariat per la llengua a la capital de la Noguera. Cine i diversió al servei de les llengües catalana i aranesa. 

Voluntariat per la llengua és un programa de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) que fomenta l’ús de la llengua catalana en les relacions personals tot posant en contacte una persona que parla habitualment català amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol fer un pas endavant per parlar-lo amb normalitat.  

El CPNL va iniciar el programa l’any 2002, a Cornellà de Llobregat, amb 19 parelles participants. Des del 2003 fins al 2010 hi han participat més de 50.000 parelles. Amb relació a les entitats i establiments col·laboradors en el projecte, des del 2006 fins al 2010 hi han participat més de 2.500 entitats i més de 13.500 establiments. 
Altres notícies locals

»El CEI de Balaguer organitza una xerrada sobre Màrqueting per a persones emprenedores i Pimes. Tindrà lloc aquest dijous de 18.00 a 20.00 h. Les inscripcions són gratuïtes.

»Ensenyament suprimeix el cicle de Grau mitjà d’Equips i Instal.lacions Electrotècniques per manca d’alumnes a l’Institut Almatà de Balaguer.

»Els alumnes de l'escola i els nois i noies del taller de l’Associació L’Estel de Balaguer porten al Teatre Municipal de Balaguer la representació de 'Un dia al Museu'.

»Nexes Socials inicia una cicle de xerrades sobre cures, envelliment, gènere i dependència

»El C.F. Balaguer guanya al Camp Municipal el Vista Alegre per 3 gols a 2.

»Balaguer convoca la 5a edició dels premis Ziryab de creació musical i literària. El certamen pretén incentivar la producció artística i ampliar el repertori de noves llegendes ambientades a la ciutat i composicions per a conjunts instrumentals infantils.

»Aquest cap de setmana entrarà en funcionament el nou camió de recollida d’escombraries adquirit fa uns mesos per l’Ajuntament de Balaguer. Permetrà optimitzar molt més els horaris dels treballadors, i serà molt més silenciós.

»Amb motiu del Dia Internacional dels Museus 2016, el Museu de la Noguera s’afegeix a la "Nit dels Museus" que se celebra demà. El Museu ha preparat una visita teatralitzada als museus de la ciutat i al centre històric.

»L'Associació Dóna Pas celebra la 10ª Festa del Comerç Just i la Banca Ètica aquest diumenge a Balaguer.

»L'Escola Pia de Balaguer acull la Jornada Esport i Convivència adreçada als alumnes de sisè de Primària, una jornada per conèixer companys de les altres escoles pies i per fer amics, tot fent esport i activitats de lleure.

»El C.F. Balaguer rep aquest diumenge al Camp Municipal el Vista Alegre, el setè classificat de Primera Catalana.

»Un miler de persones d’arreu de Catalunya, l’Aragó, el País Basc, França i Andorra participen demà en la 8a edició de la marxa cicloturista Montsec-Montsec.

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)