Dimecres 07 d\'Octubre
del 2015
Són les: 0:44


Dia de la poesia Lectures de poesia a càrrec dels diferents centres educatius de la ciutat.
Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook

Pàgina a Twitter

Pàgina a Google PlusVoluntariat per la llengua Ets un establiment i vols enfortir el comerç de Balaguer fent xarxa en català?

Creem una xarxa d’establiments col·laboradors amb el programa Voluntariat per la llengua.

Més informació.


Ajuntament de Balaguer

Partner tecnològic:


Notícies locals

30-05-2012

Ahir es va projectar a la sala d'actes de l'Ajuntament de Balaguer l'obra de teatre filmada Qui sò jo? de la directora i autora teatral Pax Dettoni. La sessió de cinefòrum és una de les activitats organitzades en el marc del Voluntariat per la llengua.

 

Ahir es va projectar a la sala d’actes de l’Ajuntament de Balaguer l’obra de teatre filmada Qui sò jo? de la directora i autora teatral Pax Dettoni. 

La sessió de cinefòrum és una de les activitats organitzades en el marc del Voluntariat per la llengua, que organitza el Consorci per a la Normalització Lingüística, a través del Servei Comarcal de Català de la Noguera. 

Aquesta activitat era oberta als alumnes de català, a les parelles lingüístiques que s’han format a Balaguer i a tota la població en general. 

L’obra de la Pax Detonni és un espectacle teatral que, en clau d’humor, convida l’espectador a fer una reflexió personal i col·lectiva sobre les responsabilitats cap a nosaltres mateixos i cap a la societat en què vivim. 

Interpretada en aranès pel grup de teatre De Persones d'Aran entà Toti, ha estat escrita i dirigida per Pax Dettoni, estrenada a Vielha el 5 de setembre del 2010 i representada al teatre La Farinera de Barcelona el dia 3 de juny. La filmació que es va poder veure ahir a Balaguer estava subtitulada en català. 

Una reflexió lingüística sobre la llengua occitana va servir de pretext perquè les persones assistents poguessin participar en un cinefòrum i en el joc lingüístic proposat des del programa del Voluntariat per la llengua a la capital de la Noguera. Cine i diversió al servei de les llengües catalana i aranesa. 

Voluntariat per la llengua és un programa de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) que fomenta l’ús de la llengua catalana en les relacions personals tot posant en contacte una persona que parla habitualment català amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol fer un pas endavant per parlar-lo amb normalitat.  

El CPNL va iniciar el programa l’any 2002, a Cornellà de Llobregat, amb 19 parelles participants. Des del 2003 fins al 2010 hi han participat més de 50.000 parelles. Amb relació a les entitats i establiments col·laboradors en el projecte, des del 2006 fins al 2010 hi han participat més de 2.500 entitats i més de 13.500 establiments. 
Altres notícies locals

»El dies 17 I 18 d’octubre, Balaguer acollirà una nova edició de Firauto, la fira del vehicle de segona mà que enguany compta amb 200 vehicles, un 10 % més.

»El Teatre Municipal de Balaguer acull avui el Musical Participatiu patrocinat per l’Obra Social La Caixa amb l’Oquestra Simfònica del Vallès a partir de les 20.30h.

»Cal Comabella, una casa d’estil modernista del centre històric de Balaguer, acollirà el proper diumenge a les 12 del migdia un vermut-jazz a càrrec de Carme Canela i Xavi Monge Trio.

»El C.F. Balaguer empata a 0 al camp de l’Igualda i cedeix el lideratge.

»El balaguerí Javi Ruiz es proclama Campió d’Espanya de Kick-Boxing al pavelló Molí de l’Esquerrà de Balaguer.

»Balaguer celebra demà una Diada Castellera amb la participació de tres colles de Súria, Montblanc i Guissona. Es farà a la plaça del Mercadal a partir de les 18h.

»Els Joglars tornen a Balaguer aquest dissabte amb l’obra VIP, que tracta de la relació del món adult amb els nens i com ha anat canviant al llarg de la història. La representació tindrà lloc a les 22h.

»El C.F. Balaguer vol reafirmar el seu bon moment de joc sumant una nova victòria aquest diumenge al camp de Les Comes on s'enfrontarà amb l'Igualada.

»Tres nedadores del CEN Balaguer han estat seleccionades dins del pla de seguiment de la Federació Catalana de Natació gràcies als grans resultats obtinguts la temporada passada.

»El CAP de Balaguer fa una crida perquè les persones de 50 a 69 anys participin en el Programa de Detecció Precoç de càncer de colon i recte. L’objectiu és detectar a temps els possibles casos.

»Presenten el 29è Pla Municipal de Dinàmica Educativa de Balaguer. Contempla 25 activitats i força novetats.

»Balaguer aprova una modificació pressupostària que li permetrà fer inversions d’aquí a finals d’any. Entre aquestes, destaca l’inici de les obres del camí escolar dels Erals i l’adquisició d'una camió de recollida d'escombraries.

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)