Dimecres 22 d\'Abril
del 2015
Són les: 5:44


Dia de la poesia Lectures de poesia a càrrec dels diferents centres educatius de la ciutat.
Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook

Pàgina a Twitter

Pàgina a Google PlusVoluntariat per la llengua Ets un establiment i vols enfortir el comerç de Balaguer fent xarxa en català?

Creem una xarxa d’establiments col·laboradors amb el programa Voluntariat per la llengua.

Més informació.


Ajuntament de Balaguer

Partner tecnològic:


Notícies locals

30-05-2012

Ahir es va projectar a la sala d'actes de l'Ajuntament de Balaguer l'obra de teatre filmada Qui sò jo? de la directora i autora teatral Pax Dettoni. La sessió de cinefòrum és una de les activitats organitzades en el marc del Voluntariat per la llengua.

 

Ahir es va projectar a la sala d’actes de l’Ajuntament de Balaguer l’obra de teatre filmada Qui sò jo? de la directora i autora teatral Pax Dettoni. 

La sessió de cinefòrum és una de les activitats organitzades en el marc del Voluntariat per la llengua, que organitza el Consorci per a la Normalització Lingüística, a través del Servei Comarcal de Català de la Noguera. 

Aquesta activitat era oberta als alumnes de català, a les parelles lingüístiques que s’han format a Balaguer i a tota la població en general. 

L’obra de la Pax Detonni és un espectacle teatral que, en clau d’humor, convida l’espectador a fer una reflexió personal i col·lectiva sobre les responsabilitats cap a nosaltres mateixos i cap a la societat en què vivim. 

Interpretada en aranès pel grup de teatre De Persones d'Aran entà Toti, ha estat escrita i dirigida per Pax Dettoni, estrenada a Vielha el 5 de setembre del 2010 i representada al teatre La Farinera de Barcelona el dia 3 de juny. La filmació que es va poder veure ahir a Balaguer estava subtitulada en català. 

Una reflexió lingüística sobre la llengua occitana va servir de pretext perquè les persones assistents poguessin participar en un cinefòrum i en el joc lingüístic proposat des del programa del Voluntariat per la llengua a la capital de la Noguera. Cine i diversió al servei de les llengües catalana i aranesa. 

Voluntariat per la llengua és un programa de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) que fomenta l’ús de la llengua catalana en les relacions personals tot posant en contacte una persona que parla habitualment català amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol fer un pas endavant per parlar-lo amb normalitat.  

El CPNL va iniciar el programa l’any 2002, a Cornellà de Llobregat, amb 19 parelles participants. Des del 2003 fins al 2010 hi han participat més de 50.000 parelles. Amb relació a les entitats i establiments col·laboradors en el projecte, des del 2006 fins al 2010 hi han participat més de 2.500 entitats i més de 13.500 establiments. 
Altres notícies locals

»ERC a Balaguer presenta la seva candidatura al complet per a les pròximes municipals. La llista encapçalada per Jordi Ignasi Vidal i Joan Biscarri aspira a ser l'alternativa a l'actual govern de la ciutat des d'una perspectiva progressista i sobiranista.

»Sobirania i Justícia, juntament amb l’ajuntament de Balaguer, organitza la presentació del llibre “Una hisenda a la catalana” de Joan Iglesias. L’acte tindrà lloc el proper divendres, 24 d’abril, a partir de 2/4 de 8 del vespre a la sala d’actes de l’ajun

»El C.F. Balaguer empata 0 al camp del Sant Ildefons i suma així el sisè partit consecutiu sense perdre.

»El Balaguer Villart Logístic de tennis taula posa de manifest la seva superioritat davant el darrer classificat de la Superdivisió, l’Avilés, a qui s’ha imposat per contundent 4 a 0, en el darrer encontre a la pista balaguerina.

»L’Ajuntament de Balaguer aprova el pressupost del 2015 amb els vots de CiU i ERC i l’oposició de la resta de grups, PSC, PP i IC-V.

»Balaguer ha inaugurat aquest matí les Primeres Jornades d’Arqueologia i Paleontologia de Ponent.

»Maria Àngels Filella presenta avui a Balaguer el seu darrer llibre 'El vel que amaga les Myriams'. És un acte organitzat per l’Associació Dones d’Almatà.

»Avui es presenta a Balaguer el còmic 'La llegenda del Sant Crist' de Jordi Tordera i Ramon Salud. La presentació es fa a la Sala d’Actes de l’ajuntament a les 20.30h.

»Diumenge, a les 11.30h, es presenta a Balaguer el llibre 'Ruta literària de les comarques lleidatanes' de Llorenç Soldevila a la Sala d’Actes de l’Ajuntament.

»L'Escola Vedruna Balaguer guanya la VI Gimcana Lingüística de la Noguera que ha tingut lloc avui, 17 d’abril, al Teatre Municipal de Balaguer.

»El Balaguer es desplaça aquest diumenge al camp del Sant Ildefons. Els balaguerins intentaran mantenir la ratxa positiva de cinc partits sense perdre.

»Lleida i Balaguer acullen les Primeres Jornades d'Arqueologia i Paleontologia de Ponent, els dies 17 i 18 d'abril.

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)