Divendres 06 de Març
del 2015
Són les: 16:59Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook

Pàgina a Twitter

Pàgina a Google PlusVoluntariat per la llengua Ets un establiment i vols enfortir el comerç de Balaguer fent xarxa en català?

Creem una xarxa d’establiments col·laboradors amb el programa Voluntariat per la llengua.

Més informació.


Ajuntament de Balaguer

Partner tecnològic:


Notícies locals

31-05-2012

Els alumnes de la Casa d'Oficis de Balaguer visiten les instal·lacions de la Depuradora d'Aigües Residuals.

 

El passat dia 25 de maig el personal i l’alumnat del programa Acció 4.3 – Casa d’Oficis varen visitar les instal·lacions de la Depuradora d’Aigües Residuals de Balaguer. La visita va ser guiada pel cap de planta i un operari de la mateixa que acuradament va explicar als 10 joves i a l’equip docent el funcionament de la depuradora i la rellevància de cada procés. El recorregut es va iniciar al centre de control on es va mostrar el circuit que realitza l’aigua per la planta depuradora, des dels recol·lectors fins a la desembocadura novament al riu. A continuació l’alumnat va poder veure en directe el circuit esmentat i cada un dels processos que es duen a terme. Aquesta visita formativa es realitza en recolzament als mòduls de Sensibilització Ambiental i Coneixement de l’Entorn que dins el programa s’imparteix a l’alumnat

El programa Acció 4.3 – Casa d’Oficis, és un programa que el Patronat Municipal d’Escoles Taller de Balaguer està duent a terme dins el projecte “Treball als Barris” 2011 promogut per l’Ajuntament de Balaguer. Aquest programa de formació ocupacional de l’especialitat d’Auxiliars d’Assistència Social està adreçat a 10 joves aturats/des i té un any de durada. El curs es va iniciar el 30 de desembre de 2011 i fins el 29 de juny de 2012 estan en període formatiu, durant el qual reben la formació teòrica i pràctica de l’especialitat a les mateixes instal·lacions del Patronat. A partir del 30 de juny i fins al 29 de desembre de 2012 l’alumnat passarà a tenir un contracte de formació cobrant el 75% del salari mínim interprofessional i iniciarà les pràctiques de perfeccionament als diferents centres amb els que s’ha conveniat el servei. 

Durant el curs l’alumnat a més de rebre formació específica de l’ofici també se’ls hi imparteix diferents mòduls de formació transversal com ara: Català, Matemàtiques, Igualtat d’Oportunitats, Formació i Orientació Laboral, Sensibilització Mediambiental, Coneixement de l’Entorn, Prevenció de Riscos Laborals, Informàtica...  
Altres notícies locals

»L'Ajuntament de Balaguer reprèn el projecte de restauració de façanes del centre històric. Fins al mes de novembre un total de 23 persones que es trobaven a l’atur rehabilitaran 120 façanes del carrer del Pont, la Banqueta i el carrer Miracle.

»Alumnes de 4rt de primària de les escoles de Balaguer participen aquesta setmana en la plantada d’arbres que s’està fent a l’esplanada de davant la residència Comtes d’Urgell.

»El Servei d'Atenció Precoç de la Noguera atèn 150 nens i nenes durant el 2014. Els serveis d'atenció precoç del CDIAP incideixen en els trastorns que dificulten el desenvolupament infantil i en les situacions de risc que puguin provocar-los.

»El Museu de la Noguera inaugura aquest divendres l'exposició 'AQUA. DOMINI I MITES'. La mostra es podrà visitar fins al 6 d'abril.

»El dilluns 9 de març a les 6 de la tarda a la sala d'actes del Casal Cívic tindrà lloc l'espectacle infantil 'Els músics de Bremen' a càrrec de La Petita Malumaluga, un espectacle de petit format amb dansa, música i la narració d'un conte universal.

»Balaguer acull demà la presentació del programa programa FITJOVE, un programa de promoció d’exercici físic adreçat a adolescents de 4t d'ESO (15 i 16 anys), de centres educatius públics i concertats adherits al Pla Català d’Esport a l'Escola

»La nedadora del CEN Balaguer, Sara Puigarnau, acaba setena en el Campionat estatal aleví de natació celebrat a Cadis.

»La Generalitat reconeixerà amb una obra de l’artista Alfonso López 186 esportistes i clubs de Lleida que van excel·lir el 2014. L'acte es fa aquest dijous al Teatre Municipal de Balaguer.

»L'ajuntament de Balaguer preveu entregar aquest estiu els sis habitatges unifamiliars del barri del Firal, enderrocats el 2009 al veure's afectats per una filtració d'aigua.

»Detenen un veí de Balaguer per cultivar més de 2.500 plantes de marihuana en una granja. La droga podria tenir un valor d'uns 14.700 euros al mercat negre.

»Des d'avui i fins el dia 22 de març, la Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer acull l’exposició de la Setmana del Llibre Infantil i Juvenil 'Pessigolles. Catàleg d'emocions i sentiments', organitzada pel Consell Català del Llibre Infantil i Juven

»Desenes de col·leccionistes participen a Balaguer en la novena Trobada de plaques de cava i col·leccionisme.

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)