Divendres 06 de Maig
del 2016
Són les: 20:45


logo

Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook

Pàgina a Twitter

Pàgina a Google PlusVoluntariat per la llengua Ets un establiment i vols enfortir el comerç de Balaguer fent xarxa en català?

Creem una xarxa d’establiments col·laboradors amb el programa Voluntariat per la llengua.

Més informació.


Ajuntament de Balaguer

Partner tecnològic:


Notícies locals

06-06-2012

A les vuit del vespre s'inaugura l'exposició itinerant 'La Ruta dels Orígens' al Museu de la Noguera.

 

A les vuit d’aquest vespre s'inaugura l'exposició itinerant "La Ruta dels Orígens" al Museu de la Noguera on romandrà fins a finals d'agost. 

La mostra és el fruit de la col·laboració de sis socis francesos i catalans, el Consorci del Montsec, la Universitat Autònoma de Barcelona, l'Associació Recerca i Difusió del Patrimoni Històric, la Cité de l'Espace, el Muséum de Toulouse i l'Associació A Ciel Ouvert, tots ells dedicats a la recerca científica i a la seva divulgació en els diferents centres. 

L'exposició és una de les accions programades dins del projecte La Ruta dels Orígens, un itinerari virtual i físic que uneix ambdues vessants del la serralada dels Pirineus. 

Aquest projecte ha estat finançat en el marc del Programa de Cooperació Transfronterera Espanya-França-Andorra. 

La temàtica de l'exposició és el nexe que uneix la feina dels sis socis, els orígens, entesos en termes globals: l'origen de l'Univers, l'origen de la Terra, l'origen de les espècies i l'origen de la Humanitat. A l'exposició, mitjançant una sèrie de preguntes claus, s'intenta donar al visitant les respostes que avui dia es coneixen i es posen de manifest aquelles qüestions que segueixen essent avui dia un misteri. 

Aquesta exposició s'ha pogut veure a la ciutat de Toulouse, al Parlament Europeu d'Estrasburg i al Centre d'Observació de l'Univers d'Àger.  
Altres notícies locals

»El conseller de Cultura, Santi Vila, presideix al Museu de la Noguera de Balaguer la constitució de la Xarxa territorial de Museus de les Terres de Lleida i Aran.

»Concert d'òpera Italiana 'DEL BARROC AL VERISME' aquest vespre al Palauet de la Muralla a càrrec de Maria Josep Rúbies.

»Balaguer celebra aquest diumenge una nova edició de l’Aplec de les Franqueses.

»Més de 400 alumnes de 5è i 6è de Primària dels sis col•legis de la capital de la Noguera han participat aquest matí en la XIII Diada Olímpica de Balaguer.

»El C.F. Balaguer es desplaça demà Amposta amb l’objectiu de seguir amb la bona ratxa de resultats de les últimes jornades.

»El conseller Santi Vila presideix la constitució de la Xarxa territorial de Museus de les Terres de Lleida i Aran.

»L'Associació Salut Mental La Noguera realitza una campanya de sensibilització a joves de la comarca. Durant els mesos d’abril i maig l’entitat ha presentat el projecte Descubre a un centenar d'alumnes de batxillerat i a professors.

»El Balaguer Villart Logístic de tennis taula s’emporta l’or en el Campionat d'Espanya Veterà. Yanlan Li es va adjudicar dilluns, per tercer any consecutiu el Campionat d'Espanya Individual Veterà 50 celebrat a Tomares (Sevilla).

»L'ajuntament de Balaguer preveu estalviar prop de 50.000 euros a l’any en consum energètic gràcies a mesures com la renovació de l’enllumenat públic, la substitució de quadres elèctrics o la reducció de potència.

»Científics internacionals porten a terme mesuraments a Balaguer per analitzar la qualitat del cel, ja que el municipi està molt proper a la zona de la serra del Montsec, el cel de la qual compta amb la certificació Reserva Starlight.

»L’equip sènior masculí del C.B. Balaguer guanya el Nou Esplugues per 78 a 57, un triomf importantíssim que els situa, de moment, fora de la zona de descens directe.

»Fins al 13 de juny es poden fer les inscripcions per participar en una nova edició del Campus Robert Martínez, que es farà a Naut Aran.

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)