Divendres 28 d\'Octubre
del 2016
Són les: 07:40


logo

Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook

Pàgina a Twitter

Pàgina a Google Plus

Ajuntament de Balaguer

Partner tecnològic:


Notícies locals

06-06-2012

A les vuit del vespre s'inaugura l'exposició itinerant 'La Ruta dels Orígens' al Museu de la Noguera.

 

A les vuit d’aquest vespre s'inaugura l'exposició itinerant "La Ruta dels Orígens" al Museu de la Noguera on romandrà fins a finals d'agost. 

La mostra és el fruit de la col·laboració de sis socis francesos i catalans, el Consorci del Montsec, la Universitat Autònoma de Barcelona, l'Associació Recerca i Difusió del Patrimoni Històric, la Cité de l'Espace, el Muséum de Toulouse i l'Associació A Ciel Ouvert, tots ells dedicats a la recerca científica i a la seva divulgació en els diferents centres. 

L'exposició és una de les accions programades dins del projecte La Ruta dels Orígens, un itinerari virtual i físic que uneix ambdues vessants del la serralada dels Pirineus. 

Aquest projecte ha estat finançat en el marc del Programa de Cooperació Transfronterera Espanya-França-Andorra. 

La temàtica de l'exposició és el nexe que uneix la feina dels sis socis, els orígens, entesos en termes globals: l'origen de l'Univers, l'origen de la Terra, l'origen de les espècies i l'origen de la Humanitat. A l'exposició, mitjançant una sèrie de preguntes claus, s'intenta donar al visitant les respostes que avui dia es coneixen i es posen de manifest aquelles qüestions que segueixen essent avui dia un misteri. 

Aquesta exposició s'ha pogut veure a la ciutat de Toulouse, al Parlament Europeu d'Estrasburg i al Centre d'Observació de l'Univers d'Àger.  
Altres notícies locals

»Balaguer aprova un increment del 5 % de la taxa d'escombraries i congela els impostos per al proper exercici amb els vots a favor de l'equip de govern i els vots en contra de l'oposició.

»Demà dissabte es fa a Balaguer el Sopar de tardor per la lluita contra el càncer. La iniciativa té un doble objectiu, un de conscienciació i l’altre de recaptació de diners per a la recerca i la investigació d'aquesta malaltia.

»Aquest diumenge es pot veure al Teatre Municipal de Balaguer la representació d’Els contes de Ramudabi, un projecte que neix de la voluntat de crear sinergies entre diferents equipaments municipals.

»La Cursa de la Dona de Balaguer, que tindrà lloc el 20 de novembre, espera la participació de 1.200 persones.

»El C.F. Balaguer es desplaça aquest diumenge a Cornellà. A partir de les 12 del migdia els balaguerins afrontaran un difícil compromís davant del Sant Ildefons, que només ha deixat escapar un empat de casa seva.

»La CUP-Procés Constituent de Balaguer presenta una moció per demanar la laïcitat de la Festa Major. Els regidors d’aquesta formació no aniran ni a la Missa Solemne del dia del Sant Crist ni tampoc al sopar de regidors i parelles pagat per l'Ajuntament.

»El president d'ERC, Oriol Junqueras, reivindica a Balaguer una República transparent i neta com una patena on tots els recursos es destinin a garantir la prosperitat de la ciutadania.

»L'equip de govern de l'Ajuntament de Balaguer proposa congelar els impostos de l'any que ve i augmentar un 5 % la taxa d’escombraries. Les ordenances fiscals del 2017 es debatran en el ple de demà.

»El CEI de Balaguer acollirà els dies 14 i 15 de novembre un taller per aprendre a millorar la rendibilitat dels negocis. L’activitat compta amb la col•laboració de les diferents associacions de comerciants de la ciutat.

»El proper 30 d'octubre es podrà veure al Teatre Municipal de Balaguer la representació d’Els contes de Ramudabi, un projecte que neix de la voluntat de crear sinèrgies entre diferents equipaments municipals.

»Continua tallat al trànsit el carrer del Pont de Balaguer per les obres de neteja que hi està fent la brigada municipal després que ahir un camió patís una avaria al pont de Sant Miquel i perdés la càrrega que portava, una substància greixosa.

»Presenten a Balaguer l'app Smartvila, una eina creada amb la voluntat de centralitzar tota la informació i comunicació dels consistoris amb els ciutadans.

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)