Divendres 03 de Juliol
del 2015
Són les: 4:35


Dia de la poesia Lectures de poesia a càrrec dels diferents centres educatius de la ciutat.
Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook

Pàgina a Twitter

Pàgina a Google PlusVoluntariat per la llengua Ets un establiment i vols enfortir el comerç de Balaguer fent xarxa en català?

Creem una xarxa d’establiments col·laboradors amb el programa Voluntariat per la llengua.

Més informació.


Ajuntament de Balaguer

Partner tecnològic:


Notícies locals

06-06-2012

A les vuit del vespre s'inaugura l'exposició itinerant 'La Ruta dels Orígens' al Museu de la Noguera.

 

A les vuit d’aquest vespre s'inaugura l'exposició itinerant "La Ruta dels Orígens" al Museu de la Noguera on romandrà fins a finals d'agost. 

La mostra és el fruit de la col·laboració de sis socis francesos i catalans, el Consorci del Montsec, la Universitat Autònoma de Barcelona, l'Associació Recerca i Difusió del Patrimoni Històric, la Cité de l'Espace, el Muséum de Toulouse i l'Associació A Ciel Ouvert, tots ells dedicats a la recerca científica i a la seva divulgació en els diferents centres. 

L'exposició és una de les accions programades dins del projecte La Ruta dels Orígens, un itinerari virtual i físic que uneix ambdues vessants del la serralada dels Pirineus. 

Aquest projecte ha estat finançat en el marc del Programa de Cooperació Transfronterera Espanya-França-Andorra. 

La temàtica de l'exposició és el nexe que uneix la feina dels sis socis, els orígens, entesos en termes globals: l'origen de l'Univers, l'origen de la Terra, l'origen de les espècies i l'origen de la Humanitat. A l'exposició, mitjançant una sèrie de preguntes claus, s'intenta donar al visitant les respostes que avui dia es coneixen i es posen de manifest aquelles qüestions que segueixen essent avui dia un misteri. 

Aquesta exposició s'ha pogut veure a la ciutat de Toulouse, al Parlament Europeu d'Estrasburg i al Centre d'Observació de l'Univers d'Àger.  
Altres notícies locals

»Els Mossos d’Esquadra detenen un veí de Balaguer per robar material en una granja i atropellar-ne el propietari durant la fugida. Els Mossos estan buscant un segon implicat en el robatori que va aconseguir fugir.

»Demà comencen a Balaguer les visites guiades gratuïtes d’estiu. Les rutes es faran tots els divendres al matí de juliol i agost.

»El torneig de futbol sala Àger-Balaguer-Os disputa demà divendres les semifinals abans de la gran festa final del dissabte. En infantils, el Barça, campió del grup A, i el Santa Coloma, campió del B, semblen destinats a trobar-se a la gran final.

»Quatre nedadores del CEN Balaguer participen aquest cap de setmana al Campionat de Catalunya de natació infantil d’estiu. Entre les quatre nedaran 16 proves individuals i 3 relleus.

»L'alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, ja té a punt l’estructura del nou equip de govern. El ple del cartipàs tindrà lloc el proper 9 de juliol.

»Una cinquantena de persones participen des d’avui i fins passat demà en la XX edició de la Càtedra d'Estudis Medievals del Comtat d'Urgell, que enguany tracta el tema de L'assistència a l'Edat Mitjana.

»El consell comarcal de la Noguera entrega els diplomes a les persones participants als grups de suport per a cuidadors/es de persones en situació de dependència.

»El proper divendres s’inuagura a Balaguer l’exposició col.lectiva “Creativitat i Salut Mental”. La mostra que recorrerà totes les capitals de comarca de la prvíncia, es podrà visitar aquí a la ciutat fins al 14 de juliol.

»Els contes de les 1001 nits seran els protagonistes les tardes dels dijous 2 i 9 de juliol al Museu de la Noguera.

»Protecció Civil recomana evitar les activitats físiques intenses a les hores de més calor i beure molta aigua davant l'onada de calor d'aquests dies.

»Una vintena de joves participen des d’avui i fins al 10 de juliol en el taller d’arqueologia Cota Zero que es fa al Castell Formós de Balaguer.

»El Balaguer Villart Logístic es proclama sotscampió d'Espanya a Antequera En el Campionat d’Espanya 2015, celebrat a Antequera entre el 19 i el 25 de juny.

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)