Dimecres 28 de Setembre
del 2016
Són les: 03:35


logo

Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook

Pàgina a Twitter

Pàgina a Google Plus

Ajuntament de Balaguer

Partner tecnològic:


Notícies locals

06-06-2012

A les vuit del vespre s'inaugura l'exposició itinerant 'La Ruta dels Orígens' al Museu de la Noguera.

 

A les vuit d’aquest vespre s'inaugura l'exposició itinerant "La Ruta dels Orígens" al Museu de la Noguera on romandrà fins a finals d'agost. 

La mostra és el fruit de la col·laboració de sis socis francesos i catalans, el Consorci del Montsec, la Universitat Autònoma de Barcelona, l'Associació Recerca i Difusió del Patrimoni Històric, la Cité de l'Espace, el Muséum de Toulouse i l'Associació A Ciel Ouvert, tots ells dedicats a la recerca científica i a la seva divulgació en els diferents centres. 

L'exposició és una de les accions programades dins del projecte La Ruta dels Orígens, un itinerari virtual i físic que uneix ambdues vessants del la serralada dels Pirineus. 

Aquest projecte ha estat finançat en el marc del Programa de Cooperació Transfronterera Espanya-França-Andorra. 

La temàtica de l'exposició és el nexe que uneix la feina dels sis socis, els orígens, entesos en termes globals: l'origen de l'Univers, l'origen de la Terra, l'origen de les espècies i l'origen de la Humanitat. A l'exposició, mitjançant una sèrie de preguntes claus, s'intenta donar al visitant les respostes que avui dia es coneixen i es posen de manifest aquelles qüestions que segueixen essent avui dia un misteri. 

Aquesta exposició s'ha pogut veure a la ciutat de Toulouse, al Parlament Europeu d'Estrasburg i al Centre d'Observació de l'Univers d'Àger.  
Altres notícies locals

»El ple de l'ajuntament de Balaguer porta demà a aprovació deixar sense efecte l'adjudicació a l'empresa Iniciatives Turístiques de la Noguera, SL, de la cessió de l'edifici del Molí de l'Esquerrà per a l'adequació i explotació com a alberg de joventut.

»Aquest divendres finalitza el termini per presentar les obres i composicions de la cinquena edició dels premis Ziryab de creació musical i literària.

»Balaguer acollirà el proper 9 d'octubre un campionat internacional de Kick Boxing Muay Thai.

»Bons resultats del CEN Balaguer en la 89a Travessia al Port de Barcelona.

»L’actor Joan Pera amb l’Avar donarà el tret de sortida de la programació teatral a Balaguer el dia 9 d’octubre. El florido pensil...nenes; Laripopins i Caiguts del cel completaran el cicle de tardor, un cicle que també inclou monòlegs i concerts

»L’ajuntament de Balaguer clausura la grada del camp d’Esports a instàncies de Salut. L’actual coberta porta amiant i el seu ús està prohibit

»El tenista de Balaguer, Antonio Carreño, es proclama subcampió de Catalunya de tennis en la categoria de més grans de 75 anys

»Balaguer continua avui avaluant els danys ocasionats per la pluja del passat divendres. La plaça del Mercadal i el seu entorn són les zones mes afectades i, entre els equipaments, un dels més danyats és la piscina coberta, que estarà tancada uns dies.

»Unes 40 associacions de Balaguer donen a conèixer les activitats i projectes que porten a terme durant tot l’any en el marc de la 16ª Fira d’Entitats.

»El coreà Don Yong Noh guanya el 8è Concurs Internacional de Cant Líric "Germans Pla, Ciutat de Balaguer" que s'ha celebrat aquest cap de setmana a la capital de la Noguera.

»El Museu de la Noguera inaugura l'exposició "Cinisme, indignació, crit, misèria, mort", una mostra formada per fotografies d'Antoni Vidal i pintures de Josep M. Llobet que es pot visitar fins el 23 d’octubre.

»El C.F. Balaguer supera el Rubí i es manté líder en solitari de Primera Catalana. L’equip barceloní només va inquietar els homes de Jordi Cortés al final de l’encontre.

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)