05-10-2017

L'ajuntament de Balaguer aprovarà en el ple d'avui una declaració institucional en rebuig dels actes violents que va viure el país el passat 1 d'octubre.

L’ajuntament de Balaguer aprovarà en el ple d’avui una declaració institucional en rebuig dels actes violents que va viure el país el passat 1 d’octubre. 

Segons l’alcalde, Jordi Ignasi Vidal, s’està treballant perquè el manifest pugui ser aprovat per tots els partits del consistori. 

El ple també preveu ratificar el manifest en rebuig als atemptats de Barcelona i Cambrils del passat mes d’agost. 

En un altre ordre de coses, la sessió plenària d’avui porta a debat una modificació de crèdit per intentar tornar a negociar alguns dels préstecs que té contractats l’ajuntament en aquests moments i per moure algunes partides com, per exemple, la prevista per dur a terme la posada en marxa d’una segona línia de filtració d’aigua a la depuradora. 

Un altre dels punts del ple d’avui és l’aprovació del conveni amb l’Agència Tributària Catalana. 

El ple d’avui també porta a debat dos reconeixements extrajudicials de crèdit, un de l’Impic per un valor de 3.400 euros i un altre de l’ajuntament, que ascendeix a 16.300 euros, 9.300 dels quals corresponen a la factura de compra d’una màquina per netejar el fons de la piscina. 

Entre altres punts,  la sessió d’avui també preveu aprovar una bonificació del 75 % de l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres en relació als treballs d’adequació del Parc de Bombers de Balaguer així com una moció de suport al 40è aniversari del Congrés de Cultura Catalana.