06-11-2017

L'ajuntament de Balaguer modifica el programa d'actes de la Festa Major amb motiu de la vaga general convocada per dimecres. Aquell dia no hi haurÓ cap acte, la majoria es posposen a dijous menys l'ofrena floral que es farÓ demÓ.

L’ajuntament de Balaguer modifica el programa d’actes de la Festa Major amb motiu de la vaga general convocada per dimecres. Aquell dia no hi haurà cap acte, la majoria es posposen a dijous menys l’ofrena floral que es farà demà dimarts després que el sindicat majoritari a l’ensenyament, USTEC-STEs, hagi decidit aquest dissabte sumar-se a la vaga general convocada per la Intersindical-CSC. 

Jordi Ignasi Vidal és l’alcalde de Balaguer. 

A través del seu compte de Twitter, el sindicat majoritari a l’ensenyament ha donat suport a l’aturada i ha fet una crida a participar-hi. La Intersindical-CSC argumenta que la vaga general és per exigir la derogació del decret del govern espanyol que facilita el trasllat de seus socials i en resposta a “l’empobriment” de la classe treballadora i “la precarietat instaurada en el món laboral” per les reformes laborals aprovades en els darrers anys. 

Respecte a la vaga, l’ajuntament mantindrà demà una reunió amb el comitè d’empresa per fixar els serveis mínims. 

També s’està a l’espera de si la vaga, tal com va passar el 3 d’octubre, acaba sent una aturada general amb la qual cosa, aleshores, l’ajuntament s’hi podria sumar com a institució. 

L’anunci de l’aturada va arribar divendres, l’endemà de l’empresonament dels vuit consellers destituïts, però des de la Intersindical s’insisteix que “no hi ha cap tipus de relació de context polític”.