07-11-2017

L'Escola Mont-roig ha guanyat el Primer Premi dels Premis E2 Escola d'Emprenedors, en el marc del programa 'Catalunya, Escola d'Emprenedors' de la Generalitat de Catalunya que organitza GLOBA Lleida en col·laboració amb el Departament d'Ensenyament.

Aquests premis s’organitzen amb l’objectiu d’incentivar la presentació d’idees i pràctiques emprenedores que ajudin a fomentar l’emprenedoria entre l’alumnat que cursa estudis d’educació infantil i primària, ESO, batxillerat i graus mitjans o superiors de formació professional a les Terres de Lleida. 
 
El projecte guardonat de l’escola Mont-roig porta per títol “Aromes, remeis i condiments” que són els tres eixos que vertebren el repte d’emprenedoria dut a terme al cicle superior. El treball per reptes conforma una de les línies metodològiques de l’escola. Es tracta d’un espai de temps on se situa l’alumnat davant una pregunta, una situació o una tasca a resoldre que esperona l’infant a tenir una actitud proactiva envers l’aprenentatge. La seva finalitat és fomentar la creativitat, imaginant i convertint les idees dels nens i nenes en accions. Es tracta d’anar desenvolupant, pas a pas, el procés que suposa la creació d’una cooperativa: cultiu, recol·lecció i assecatge de plantes, disseny de logotips, elaboració de productes, etiquetatge, venda, comptabilitat, màrqueting. Els grups de treball són intercicles, entre 15 i 20 alumnes de ràtio, i es desenvolupa en 4 sessions setmanals. 
 
Entre els productes que elaboren els infants trobem: espelmes aromàtiques, sals de bany, bàlsam de llavis, pasta de dents, olives adobades, sabó de casa, bosses d’espígol… També es realitzen activitats compartides amb les famílies com tallers d’aromateràpia o elaboració d’infusions. El procés cooperatiu culmina amb la participació en la Fira de Sta. Llúcia de Balaguer on es munta una paradeta amb tots els productes elaborats. Els beneficis, a proposta del propi alumnat, són destinats a diferents accions com sufragar el sopar de final de curs de l’alumnat de sisè en el seu comiat d’etapa, el projecte de co-creació del pati de l’escola o la col•laboració en alguna ONG local. A través del web de l’escola es pot accedir al blog d’emprenedoria on es van detallant les acvtivitats desenvolupades al llarg del curs. 
El passat dijous, 2 de novembre,  l’alumnat de sisè juntament amb la mestra tutora, l’educadora de la SIEI, el mestre responsable del Repte i la directora va assistir al Caixafòrum de Lleida on sis alumnes van presentar davant d’un nombrós públic el projecte que havia arribat a la fase final. 
 
El director territorial d’Ensenyament a Lleida, el Sr. Miquel Àngel Cullerés va fer el lliurament del premi consistent en un val de 500€ per  gastar en material informàtic i un diploma commemoratiu.