08-01-2018

L´ajuntament de Balaguer confia que el departament de Territori i Sostenibilitat sigui receptiu a la seva demanda de més “permeabilitat” en el projecte que busca la integració urbanística de les vies del tren substituint-les per les d’un tramvia.

L’ajuntament de Balaguer confia que el departament de Territori i Sostenibilitat sigui  receptiu a la seva demanda de més “permeabilitat” en el projecte que busca la integració urbanística de les vies del tren substituint-les per les d’un tramvia.

 

Així ho va posar de manifest l’alcalde, Jordi Ignasi Vidal, durant la Comissió de seguiment que es va celebrar a principis del mes de desembre.

 

Segons Vidal, cal que el nou projecte contempli més passos cap a la trama urbana de l’altre costat de la via del tren, on ja hi ha molts serveis com col·legis, la piscina o la zona esportiva, a banda de l’àrea d’Inpacsa.

 

 

Audio

 

Una altra de les peticions que ha fet l’ajuntament és un canvi d’ubicació de l’andana que, segons el consistori, hauria d’estar situada més al sud.

 

Audio

 

Aquest es volia que fos un projecte de ciutat que comptés amb el vist-i-plau de tots els grups del consistori. Ara per ara, però, segons l’alcalde, no s’ha pogut aconseguir aquesta unanimitat al respecte del nou projecte.

 

Audio

 

A l’abril de 2016 es va adjudicar la redacció del projecte per convertir les vies del tren de la línia de la Pobla de Segur al seu pas per Balaguer en un tramvia, i havia d’estar acabat a finals de l’any 2016. Tanmateix, durant aquest període, i també en la darrera Comissió, el consistori ha sol·licitat al Govern que es tinguin en compte les peticions realitzades perquè aquesta actuació sigui una obra de referència.

 

L’àmbit d’actuació inclou una superfície de 15.400 metres quadrats i comprèn el tram de línia ferroviària de 680 metres de longitud en l’entorn de l’estació, i els encreuaments de la línia amb el carrer de les Franqueses i la carretera de Camarasa. 

 

Audios a : http://www.radiobalaguer.cat/audios/podcast/index.php?id=6431