15-02-2018

Aquest matí ha tingut lloc la primera de les accions programades pel Col·lectiu Llibertat de Balaguer, amb la lectura d'un manifest a la plaça del Mercadal i una marxa sorollosa fins l'estació de trens.

Mig centenar de persones han respost a la crida avui dijous del recent format Col·lectiu Llibertat de Balaguer, un col·lectiu obert a tota la ciutadania i que té com a missió organitzar accions per rebutjar la situació política actual, derivada de les accions del govern de l’estat espanyol enfront de les aspiracions de la ciutadania catalana.
 
A 2/4 de 12 del migdia, els participants s’han reunit a la plaça del Mercadal per llegir el manifest fundacional del col·lectiu i iniciar tot seguit una marxa sorollosa fins a l’estació de trens, tot recorrent el Passeig de l’Estació. La marxa anava encapçalada per pancartes reclamant l’alliberament del presos i els participants duien llaços i peces de roba de color groc o xiulets per fer soroll.
 
La d’avui és la primera de les accions que té previst dur a terme el col·lectiu, que cada dijous a la mateixa hora preveu repetir una concentració similar per fer visible la seva protesta. El grup està format majoritàriament per persones jubilades i preveuen reunir-se setmanalment per organitzar les diferents accions.