14-06-2018

Avui s'ha presentat oficialment la 34a edició de la Transsegre, que tindrą lloc del 13 al 15 de juliol.

Avui s’ha presentat oficialment la 34a edició de la Transsegre, que tindrà lloc del 13 al 15 de juliol. 
 
Durant la presentació s’han explicat alguns dels canvis i novetats en aquesta nova edició, tant a nivell organitzatiu com en la vessant més lúdica. També s’ha volgut llançar un missatge de calma, tot afirmant que les afectacions pel nivell de l’aigua del riu, en cas de ser-hi, seran mínimes. 
 
En aquest sentit, el regidor Gerard Torres ha recordat que des de l’ajuntament s’està en contacte tant amb els cossos de seguretat, amb les empreses implicades en la festa i amb la central de Camarasa per tal de poder adaptar les activitats en funció de l’evolució del nivell de l’aigua i de la seguretat de les persones. 
 
Àudio.  
 
Pel que fa a l’organització, l’alcalde Jordi Ignasi Vidal ha explicat que, finalment, l’ajuntament ha entrat com a col•laborador amb l’associació organitzadora, per tal de fer front a la nova necessitat de tenir plans de protecció, imposats per la nova normativa de Protecció Civil. També ha volgut ressaltar la presència del grup La Pegatina com a cap de cartell, fet que ha de donar més repercussió de la festa fora de Balaguer.
 
Àudio. 
 
L’alcalde també ha explicat que des de l’ajuntament s’està molt pendent del nivell del Segre per tal de poder fer la neteja del riu en el tram de la segona etapa, una tasca que es fa cada any amb la col•laboració de voluntaris i bombers i que consisteix en retirar els possibles elements perillosos com, per exemple, arbres caiguts. 
 
Pel que fa a la festa, Gemma Guarné, presidenta de l’Admirall Cups Light, entitat organitzadora de la festa, ha explicat algunes de les novetats de l’edició d’aquest any. 
La primera d’elles és un correfoc a càrrec dels diables de Balaguer, que tindrà lloc el dissabte a la nit. 
 
Àudio. 
 
També ha parlat de la caragolada que es farà diumenge a partir de les 12 del migdia, un tast de caragols organitzat per la Fecoll els beneficis del qual aniran destinats a l’Estel. 
 
Àudio. 
 
Pel que fa al cartell i el disseny de la samarreta, aquest any ha anat a càrrec d’Arnau Torrente, dissenyador gràfic balaguerí, que també ha estat present a l’acte. 
 
Àudio. 
 
La Transsegre començarà divendres a partir de les 10 de la nit amb l’actuació de l’escola de dansa Idansa. Tot seguit, com és habitual la nit de divendres, el protagonisme serà per als djs, amb l’actuació d’Oriol Garcia, Gnix i Dubsound. 
 
Dissabte les activitats començaran a les 9 del matí amb la verificació de barques al parc de la Transsegre fins a les 2 del migdia. La sortida de la primera etapa de la baixada serà a Camarasa a partir de les 3 de la tarda i el tancament de l’arribada de barques a Sant Llorenç serà a les 9 del vespre.  
 
La festa nocturna del dissabte al Parc de la Transsegre de Balaguer començarà a 2/4 de 12 amb el grup de folk Ksonronda. A la 1 hi haurà l’espectacle de llum i so i l’actuació dels Diables de Balaguer. Tot seguit actuaran els caps de cartell de la nit, La Pegatina, que oferiran l’únic concert confirmat a les terres de Lleida. A continuació, actuaran el grup de versions Rocktambuls i tancarà la festa el dj Nando Dixkontrol. Totes aquestes actuacions, tant les de divendres com les de dissabte, són gratuïtes. 
 
El diumenge les barques sortiran a les 11 de Gerb en direcció a Balaguer, on a les 2 es farà l’entrega de premis al Parc de la Transsegre, ubicació on des de les 12 del migdia s’estarà fent també la caragolada solidària.  
 
Àudios a: http://www.radiobalaguer.cat/audios/podcast/index.php?id=6736