05-07-2018

La segona etapa de la Transsegre serÓ mÚs curta, i la sortida es farÓ des de la 'platgeta' del pont del riu Siˇ. La mesura s'ha pres per motius de seguretat.

La segona etapa de la Transsegre serà més curta, i la sortida es farà des de la platgeta del pont del riu Sió. La mesura s’ha pres per motius de seguretat. 
 
La segona etapa de la Transsegre, la que se celebra el diumenge i que habitualment surt des de Gerb i arriba fins al Parc de la Transsegre de Balaguer, aquest any serà més curta. Tal i com ha fet públic l’organització de la Transsegre  i ha confirmat aquest matí a Ràdio Balaguer el regidor d’Urbanisme i Governació, Gerard Torres, la segona etapa sortirà aquest any des de la platgeta que hi ha prop del pont del riu Sió, a la zona de l’Horta d’Amunt.
 
Àudio. 
 
La decisió s’ha pres per motius de seguretat. Segons Torres, l’estat en què l’increment del cabal del riu ha deixat els quatre punts habituals d’evacuació fa que sigui impossible que els equips d’emergències hi puguin arribar en cas d’haver-hi alguna urgència. 
 
Àudio. 
 
Per aquest motiu, s’ha desplaçat el punt de sortida, i la concentració de barques, com sentíem abans, es farà a l’aparcament del pavelló Molí de l’Esquerrà, des d’on aniran sortint esglaonadament cap al punt de sortida de l’etapa al riu. 
 
Amb aquesta mesura, la segona etapa quedarà més curta, però es podrà garantir la seguretat de tots els participants i a més s’aconseguirà no deslluir un dels moments més icònics de la festa, com és l’arribada de les barques a Balaguer.
 
Això pel que fa a diumenge, dissabte la Transsegre tindrà el seu format habitual i els concerts de la nit es podran celebrar al Parc de la Transsegre. Amb un cap de cartell com La Pegatina i la resta d’activitats programades, Torres confia la festa sigui, un any més, tot un èxit. 
 
Àudio. 
 
La Transsegre començarà divendres a partir de les 10 de la nit amb l’actuació de l’escola de dansa Idansa. Tot seguit, com és habitual la nit de divendres, el protagonisme serà per als djs, amb l’actuació d’Oriol Garcia, Gnix i Dubsound. 
 
Dissabte les activitats començaran a les 9 del matí amb la verificació de barques al parc de la Transsegre fins a les 2 del migdia. La sortida de la primera etapa de la baixada serà a Camarasa a partir de les 3 de la tarda i el tancament de l’arribada de barques a Sant Llorenç serà a les 9 del vespre.  
 
La festa nocturna del dissabte al Parc de la Transsegre de Balaguer començarà a 2/4 de 12 amb el grup de folk Ksonronda. A la 1 hi haurà l’espectacle de llum i so i l’actuació dels Diables de Balaguer. Tot seguit actuaran els caps de cartell de la nit, La Pegatina, que oferiran l’únic concert confirmat a les terres de Lleida. A continuació, actuaran el grup de versions Rocktambuls i tancarà la festa el dj Nando Dixkontrol. Totes aquestes actuacions, tant les de divendres com les de dissabte, són gratuïtes. 
 
Àudios a: http://www.radiobalaguer.cat/audios/podcast/index.php?id=6777