12-08-2018

Tres joves de Balaguer han mort aquesta matinada en un accident de trÓnsit entre Os de Balaguer i Balaguer.

Tres joves de Balaguer han mort aquest diumenge al matí en la sortida de via d’un cotxe a la C-12 a Balaguer, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT).

L’avís del sinistre s’ha rebut a les 07.32 hores al quilòmetre 173,2 de la C-12, entre la capital de la Noguera i Os de Balaguer. Per causes que s’estan investigant, hi ha hagut una sortida de via d’un turisme.

Per causes que s'estan investigant, hi ha hagut una sortida de via d’un turisme. Els primers indicis apunten a un excés de velocitat com a causa probable de l’accident. Com a conseqüència de l’impacte, han mort tres dels ocupants del vehicle, dos gernmans veïns de l'Hostal Nou i la noia veïna de Balaguer. Es tracta del conductor del vehicle, T.M.S, un noi de 24 anys, el passatger davanter, R.M.S, un noi de 30 anys, i la passatgera posterior, E.F.P, una noia de 23 anys, la qual ha estat localitzada fora del vehicle i no portava el cinturó de seguretat cordat en el moment de l’accident. A més, segons el Sistema d’Emergències Mèdiques, dues persones més han resultat ferides, una greu i l’altra menys greu, i les han traslladat a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

Arran de la incidència, s’han mobilitzat sis patrulles dels Mossos d’Esquadra, quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat i dues ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques, que han activat el servei de suport psicològic per als familiars.
 
La C-12 ha estat tallada a Balaguer en tots dos sentits, tot i que hi ha hagut desviaments senyalitzats, fins a les 10.15 h. 
 
L'ajuntament de Balaguer ha decretat 2 dies de dol per avui i demà, en que les banderes onejaran a mig pal i amb un crespó negre i es suspendran tot tipus d'activitats festives a la ciutat. 
 
El Servei Català de Trànsit recorda que el SIAVT (Servei d'Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit) es troba a disposició dels familiars i afectats per sinistres de trànsit els 365 dies de l’any per oferir-los un servei d'orientació i informació sobre els tràmits després del sinistre, conèixer els recursos existents, rebre informació sobre els drets que els reconeix la legislació vigent i el suport psicològic davant d’un sinistre de trànsit. S'hi pot contactar mitjançant el telèfon gratuït 900 100 268.