16-10-2018

Aquest dilluns va tenir lloc l'acte en commemoració del Dia Internacional de la Dona Rural. Es va veure una presentació de fotografies antigues i es va fer un reconeixement a 7 dones rurals de més de 65 anys

Ahir, 15 d’octubre del 2018, a l’Ajuntament de Balaguer, va tenir lloc un acte en commemoració del Dia Internacional de la Dona Rural. A aquest acte va assistir-hi la vicepresidenta del Consell Comarcal Sònia Valero, l’Alcalde de Balaguer Jordi Ignasi Vidal i la regidora de l’àrea de la dona Gemma Vilarasau. 
 
L’acte va incloure una visió transgeneracional de la dona rural, en el que van participar-hi l’Ares Soldevila, de l’escola Gaspar de Portolà, llegint una carta homenatge a totes les “padrines rurals” i Ona Alonso Palacín, Maria Huguet Blasi i Maria Vilajosana Coletas, en representació de les alumnes del cicle formatiu de grau superior de Ramaderia i assistència en sanitat animal de l’escola Agrària de Vallfogona de Balaguer, que van explicar com veuen el futur de la dona en aquest sector. 
 
En el mateix acte es va poder veure una presentació amb un recull de fotografies antigues cedides tant per l’arxiu comarcal de la Noguera com per particulars amb la música de fons de Miquel Àngel Tena, cantautor Balaguerí. 
Per acabar es va fer un reconeixement a les 7 dones rurals, amb edats compreses entre els 65 i els 94 anys, i que van col•laborar en un treball de recerca vinculat amb la dona i el món rural.  
 
Un cop finalitzat l’acte es va donar pas a l’exposició organitzada amb la col•laboració de l’associació dona rural de Balaguer, en la que es pot trobar un recull d’eines, utensilis i fotografies antigues, relacionades amb el món rural. Aquesta exposició, romandrà oberta fins el dia 21 d’octubre a la sala d’actes de l’Ajuntament de Balaguer.