05-02-2019

Avui s'ha presentat a Balaguer la tercera edició a Catalunya del projecte de capacitació, millora de l'ocupabilitat i emprenedoria 'GIRA Mujeres' de Coca-Cola

La presentació d'aquesta tercera edició ha tingut lloc Centre de Empreses Innovadores (CEI) de Balaguer i ha comptat amb la presència de l'alcalde del municipi, Jordi Ignasi Vidal; la vicepresidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Sonia Valero; el responsable de Lleida de Coca-cola European Partners Jordi Viladrich i la directora de formació de Dona Activa, Montse Ramon. 
 
'GIRA Mujeres' és un programa de capacitació destinat a oferir a les dones la possibilitat de trobar una oportunitat de desenvolupament laboral tant en l'àmbit rural i com en l'urbà. 
 
La iniciativa està basada en el projecte global '5by20', que busca afavorir l’apoderament personal i professional de 5 milions de dones fins a l'any 2020. 
 
Així ho ha explicat durant la presentació Jordi Viladrich, responsable de Lleida de Coca-cola European Partners 
 
Àudio  
 
El projecte consta de tres etapes. El dimarts passat i avui les participants de Balaguer han dut a terme dos tallers, un dedicat a l'empoderament personal i l'altre per a l'empoderament professional. Acabat el taller d'avui, s'ha procedit a l'entrega de diplomes participatius.  
 
Un cop finalitzada aquesta primera part, s'iniciarà una fase complementària consistent en 30 hores de formació en línia en la qual es desenvolupa, de forma més concreta, la idea de negoci. Així, les emprenedores coneixen en detall els nou elements bàsics que estructuren un negoci. 
 
Finalment, entre totes les participants de l'estat s'elegeixen 10 dels projectes treballats per rebre serveis d'incubació i mentoria. Els 3 més destacats, a més, rebran un capital de suport de 3000 euros aportat per la Fundació Coca-Cola.  
 
Durant la presentació, l'alcalde Jordi Ignasi Vidal ha mostrat la seva satisfacció pel fet que sigui Balaguer la primera localitat de les terres de ponent en acollir aquest projecte i ha lloat el compromís de Coca-Cola amb aquesta iniciativa. 
 
Àudio. 
 
Per la seva banda, Sonia Valero ha ressaltat que el projecte pot ser una molt bona eina per ajudar a generar empreses, i més en tractar-se la Noguera d'una comarca agrària en la qual moltes dones estan ara fent el salt laboral amb la incorporació de les noves tecnologies.  
 
Montse Ramon, directora de Dona Activa ha explicat també a l'acte d'avui, quins són els serveis que ofereix la seva entitat i el perquè del bon encaix d'aquest projecte en el seu ideari.  
 
Àudios a: Ràdio a la carta, Informatius