09-04-2019

L'ajuntament de Balaguer presenta el nou espai de joc inclusiu a la plaça Lluís Companys. S'hi ha col·locat el primer parc adaptat, inclusiu de la ciutat després que s'hagi eliminat el sorral que hi havia

L'ajuntament de Balaguer ha presentat aquest matí el nou espai de joc inclusiu que s'ha instal•lat a la plaça Lluís Companys. Les obres han servit per col•locar el primer parc adaptat, inclusiu de Balaguer després que s'hagi eliminat el sorral que hi havia fins ara.
 
La idea de substituir el sorral pel nou parc va sorgir després dels problemes que havia ocasionat a alguns veïns de la zona. Algun d'ells, fins i tot, havia patit alguna caiguda. El motiu, que la sorra acabava en més d'una ocasió a les entrades dels edificis de la plaça.
 
Ho ha explicat aquest matí l'alcalde, Jordi Ignasi Vidal.
 
Àudio……
 
Per a la reforma del parc es va pensar en fer una instal•lació inclusiva, que permetés gaudir-ne a tot tipus d'usuaris, tant els que tenen problemes de mobilitat com la resta d'infants, amb jocs en llengua dels signes i altres per millorar els problemes cognitius. 
 
Ho ha explicat el mateix l'alcalde
 
Àudio 
 
Les obres de reforma estan gairebé finalitzades, després que la setmana passada es procedís a instal•lar el cautxú de protecció al terra i aquesta setmana s'hagin fixat els nous bancs que han substituït el mur de formigó que abans envoltava el sorral.
 
Segons el regidor d'Obres i Serveis, Gerard Torres, es preveu poder obrir als usuaris aquesta zona del parc durant aquesta setmana i en funció de les condicions meteorològiques, que estan endarrerint els últims detalls. 
 
D'altra banda, l'alcalde també ha explicat que les obres de la Plaça Vedruna avancen a bon ritme. Actualment s'està duent a terme la nova pavimentació, després que s'hagin revisat les canonades, canviat els desnivells de la plaça i substituït els arbres pels problemes amb els excrements dels ocells. Un cop acabada la pavimentació s'instal•laran les llambordes i el cautxú per finalitzar l'obra amb la instal•lació dels bancs i els mateixos jocs que hi havia. 
 
Àudio....
 

Àudios a ràdio a la carta, Infomartius