19-04-2019

La Processó del Sant Sepulcre torna aquest divendres Sant a Balaguer amb la incorporació aquest any d'una nova imatge, la de la talla del Crucificat Barroc.

Demà, Divendres Sant se celebra a Balaguer la Processó del Sant Sepulcre, una processó que enguany incorpora una nova imatge, la de la talla del Crucificat Barroc. Així ho ha confirmat a Ràdio Balaguer el Germà Major de la Confraria de Setmana Santa, Sergi Casanova, que també assenyala que la talla, d'autor desconegut, podrà sortir després de les actuacions de restauració i conservació que s'hi han fet des del mes de gener, quan va ser traslladada des de l'Església de Sant Josep, seu de la Confraria, fins al Museu de la Noguera.
 
Àudio.....
 
Per incorporar la nova imatge, des de la Confraria s'ha dissenyat un nou pas, una estructura metàl•lica, que segons el mateix Sergi Casanova, és provisional  a l'espera del que serà el definitiu pas que està dissenyant una empresa líder del sector i que ha realitzat passos per a les millors confraries de Sevilla, Zamora o Jaén. Aquest nou pas que portarà el Crucificat, serà una peça d’orfebreria cisellada a mà i amb bany de plata. El projecte es presentarà a la ciutadania els propers mesos per tal de recaptar fons i poder sufragar els alts costos de la realització del pas.
 
Àudio....
 
Pel que fa a la jornada de demà, Divendres Sant, el programa d’actes començarà a partir de les 6 del matí moment en què les tropes romanes dels Armats del Sant Sepulcre de Balaguer recorreran diferents carrers de la ciutat per tal de despertar als veïns/es i fer la crida al tradicional Via-Crucis del Sant Crist.
 
A partir de les 22.00h s’iniciarà la processó del Sant Sepulcre per diferents carrers de la ciutat amb sortida des de  l'església de Sant Josep.
 
Ho detalla tot seguit el mateix Sergi Casanova, que també explica què faran en cas de pluja.
 
Àudio......
 
Pel que fa al recorregut, serà el mateix de l'any passat. Se sortirà de l'església de Sant Josep i es passarà pels carrers principals de la ciutat, tant de la part nova com del casc antic. 
 
Àudio…..
 
Els llancers romans custodiaran el Sant Sepulcre, i els tambors, bombos i cornetes faran l’acompanyament musical. 
 
Des de l’organització es recomana a tots els assistents que portin ciris, que es col•loquin als laterals de la processó i vagin acompanyant els passos. 
 
 
Àudios a ràdio a la carta, Informatius