19-04-2019

La Processó del Sant Sepulcre ha tornat a Balaguer amb la incorporació aquest any d'una nova imatge, la de la talla del Crucificat Barroc.

Aquest Divendres Sant s'ha celebrat a Balaguer la Processó del Sant Sepulcre, una processó que enguany ha incorporat una nova imatge, la de la talla del Crucificat Barroc que recentment ha estat restaurada.

La jornada però ha començat a les 6 del matí quant les tropes romanes dels Armats del Sant Sepulcre de Balaguer han recorregut els diferents carrers de la ciutat per tal de despertar als veïns/es i fer la crida al tradicional Via-Crucis del Sant Crist.

Ja a les 10 de la nit des de  l'església de Sant Josep s'ha iniciat la processó del Sant Sepulcre per diferents carrers de la ciutat, tant de la part nova com del casc antic.

Els llancers romans han custodiat el Sant Sepulcre, i els tambors, bombos i cornetes han fet l’acompanyament musical.

Amb motiu de la nova imatge,  la de la talla del Crucificat Barroc, la Confraria ha dissenyat un nou pas, una estructura metàl·lica provisional  a l'espera del que serà el definitiu pas que està dissenyant una empresa líder del sector i que ha realitzat passos per a les millors confraries de Sevilla, Zamora o Jaén. Aquest nou pas que portarà el Crucificat, serà una peça d’orfebreria cisellada a mà i amb bany de plata. El projecte es presentarà a la ciutadania els propers mesos per tal de recaptar fons i poder sufragar els alts costos de la realització del pas.