12-05-2019

Aquest migdia s'ha fet l'acte de rebuig a les pintades fetes aquesta matinada a Santa Maria de les Franqueses de Balaguer, monument declarat bé cultural d'interès nacional. Hi han assistit representants de tots els grups municipals així com nombrosos ciut

Aquest migdia s'ha fet l'acte de rebuig a les pintades fetes aquesta matinada a Santa Maria de les Franqueses de Balaguer, monument declarat bé cultural d'interès nacional.
 
Les pintades, que han afectat diversos murs de l'edifici així com les portes, han estat descobertes a primera hora del matí per la persona responsable del monestir. 
 
L'alcalde de Balaguer ha explicat que un cop comprovada l'afectació, des de l'ajuntament s'ha comunicat a tots els grups polítics presents al consistori, per tal de fer un acte de rebuig per defensar l'art i la cultura i contra la intolerància. 
 
Per la seva banda Carme Alòs, directora del Museu de la Noguera, ha explicat l'afectació que tindrà sobre la pedra el procés de treure les pintades, degut a que es tracta de pedra sorrenca que es desfà molt fàcilment. 
 
En aquest sentit ha explicat que s'ha fet denuncia al Departament de Cultura de la Generalitat, que és qui té les competències de l'edifici, i que demà al matí els tècnics del Departament comprovaran els desperfectes per poder iniciar les tasques de restauració. Així mateix, es presentarà denúncia davant les autoritats. 
 
Durant l'acte, l'alcalde acompanyat de representants dels altres grups municipals, ha adreçat unes paraules als assistents i seguidament s'ha fet una foto conjunta de rebuig. 
 
Acte seguit, s'ha dut a terme el primer dels espectacles de l'Assolellats, consistent en un número de circ. Els actes de la jornada prosseguiran amb total normalitat amb la celebració del tradicional Aplec de les Franqueses.