13-09-2019

La CHE dona el permís al pàrquing d'autocaravanes de Balaguer sense que de moment els usuaris puguin pernoctar al ser zona inundable.

La CHE ha donat el permís per al pàrquing d'autocaravanes de Balaguer segons ha avançat aquest matí l'alcalde de Balaguer Jordi Ignasi Vidal. 
 
L'ajuntament de Balaguer fa uns mesos que restava a l'espera del informe definitiu de la CHE que havia donar el vistiplau al pàrquing d'autocaravanes situat al costat del pavelló Molí de l'Esquerrà. L’obra està acabada des del mes de maig i s’ha endarrerit la seva entrada en funcionament oficial a falta de l’informe definitiu. Recordem que l’ajuntament va enviar tota la documentació en Català el passat més de maig i la Che va requerir que es tornes a enviar la documentació en Castellà. La Che tenia un període de sis mesos per donar resposta a la sol•licitud per emetre el informe favorable, un tràmit necessari al estar aquesta infraestructura en un zona inundable per la proximitat al riu Segre.
 
Vidal ha explicat que tot i la llarga espera finalment han rebut el vistiplau de la Confederació  Hidrogràfica de l'Ebre encara que de moment aquest no tindrà el permís per a ser utilitzat pels usuaris per a pernoctar al ser segons la CHE zona inundable. Des de L'ajuntament Vidal no entenent aquest fet i negociaran per aconseguir el permís definitiu per a ser utilitzat en totes les condicions. Per agilitzar els tràmits i després d'un primer informe desfavorable, l'ajuntament va demanar el permís amb les restriccions d'us de la CHE. 
 
Tot i que el pàrquing no està encara senyalitzat com a tal, aquesta obra s'utilitza des de fa mesos per algunes Autocaravanes al disposar el pàrquing de tots els serveis en funcionament. Ara des de l'ajuntament s'instal•laran de moment senyals advertint als usuaris de l'us de les instal•lacions només com a zona de descans durant el dia i la prohibició de pernoctar durant la nit.
 
Escoltem el Paer en Cap, Jordi Ignasi Vidal.
 
Àudio 
 
Vidal ha explicat que no donen per bona la nova reglamentació que dona com a zona inundable pràcticament tot Balaguer, i que tornaran a insistir a la CHE al entendre segons Vidal que el pàrquing es troba en una zona que per les característiques de les autocaravanes, i la regulació de les crescudes del propi riu hi ha marge suficient per a poder desallotjar tothom en cas necessari. 
 
Àudio
 
El pàrquing amb un pressupost d'execució de 33.388 euros, compta amb tots els serveis per a les autocaravanes, punts de càrrega de llum, aigua … està situat al solar ubicat entre l'avinguda Comte Jaume d'Urgell, el carrer Cervantes i el carrer Josep Maria de Segarra, al costat del pavelló Molí de Balaguer.
Aquesta és una de les obres que comptava amb una subvenció de la taxa turística.