19-09-2019

La Generalitat ha comprat a petició del Museu de la Noguera una talla del segle XV que representa una santa amb els escuts de Pere II i la casa d'Entença. A finals de tardor serà exposada a la col·lecció permanent del museu.

La Generalitat compra habitualment patrimoni per als museus catalans. Es tracta de peces que es troben a subhasta. 
 
Concretament aquesta peça va ser localitzada per membres del Museu de la Noguera i van fer la petició a la Generalitat per iniciar els tràmits per la seva adquisició, segons ha explicat a Ràdio Balaguer la directora del Museu, Carme Alòs.
 
Àudio....
 
La mateixa Carme Alòs comenta tot seguit alguns dels detalls d'aquesta santa, una escultura del segle XV, de fusta policromada d'uns 90 cm d'altura i que porta els escuts de la casa d'Urgell i de la baronia d'Entença.
 
Àudio.....
 
Després de comprar-la, la Generalitat té ara la peça als seus centres de restauració i s'espera que a finals de tardor pugui ja ser exposada a la col•lecció permanent del museu. La santa, s'exposarà conjuntament amb una altra obra de Pere II que es va adquirir fa un parell d'anys també a Lamas Bolaño. 
 
Àudio.....
 
Pel conèixer la procedència de la santa, des del Museu han fet un buidatge de les fotos antigues del comtat. Si l'escultura va ser saquejada durant la Guerra Civil és probable saber-ho però si va ser durant la Desamortització de 1835 serà més difícil.
 
Àudios a: Ràdio a la carta, Informatius