12-10-2019

Aquest cap de setmana se celebra el VI Festival d'Astronomia del Montsec, que se al Centre d'Observació de l'Univers amb activitats de divulgació científica, cultural i d'oci per a tots els públics

El Centre d'Observació de l'Univers d'Àger acollirà el VI Festival d'Astronomia del Montsec del divendres 11 d’octubre al diumenge 13 d'octubre. El Festival té com a objectiu principal divulgar la ciència en la societat, mitjançant l'organització d'activitats científiques, culturals i d’oci, pensades per a tota la família, que aconsegueixin despertar l'interès per l'Astronomia i fomentar el coneixement del Montsec, per difondre aquesta zona com a destinació d’Astroturisme. 
 
Entre les activitats destaquen la visita nocturna especial ‘El Cel de la Tardor’, que es farà tant divendres com dissabte en dues sessions, una  les 20.00 i una altra a les 22.00 h. 
 
El VI Festival d'Astronomia del Montsec també preveu sessions d’experiments científics amb el presentador del programa ‘Dinàmiks’ de TV3, Dani Jiménez, animació musical, gimcanes astronòmiques o visites al Centre d’Observació de l’Univers adreçades tan a públic infantil com a públic adult. Dissabte, a les  11.00 h, per erxemple, es farà la visita - Visita “Viatgers Galàctics” recomanada per a públic familiar amb nens i nenes de fins a 12 anys Inclou: sessió de planetari, taller de coets i activitat de contacontes amb Meritxell Morera.
 
El mateix dissabte, d'altra banda, a les 18.00 h  tindrà lloc un berenar solidari. L'aportació és d'un euro per persona i la recaptació es destinarà a l'Associació l'Estel de Balaguer.
 
De dissabte, també destaca l'activitat Música sota les estrelles "Temps de Pedrolo" a  càrrec de Patrícia McGill i Javier Juanco Quartet. Inclou: concert al planetari Ull del Montsec i sessió d’observació al Parc de Telescopis 
 
Pel que fa diumenge, la jornada començarà a les 11.00 h  amb la Gimcana astronòmica: “Els enigmes de les estrelles” oberta a totes les edats i que es repetirà a les 12.30 h.
 
 
 
Segons fonts del COU, des d’un punt de vista estrictament turístic aquestes activitats són molt valuoses perquè se celebren a la tardor, després de la temporada d’estiu i abans d’arribar la d’hivern, que és quan més visitants hi ha i d’aquesta manera ajuda a la desestacionalització turística i a l’equilibri territorial amb propostes d’alta qualitat per al visitant. 
 
S’espera que, malgrat enguany hi haurà un dia menys de festival al coincidir el dia 12 d’octubre en cap de setmana, es pugui arribar a la xifra de 2.000 visitants de la passada edició. 
 
L’horari d’obertura del COU durant els dies del festival serà:
    
 
Divendres 11: de 18.00 h a 24.00 h
 
Dissabte   12: de 11.00 h a 14.00 h i de 16.00 h a 24.00 h
 
Diumenge 13: de 11.00 h a 15.00 h