11-11-2019

Rądio Balaguer estrena aquest dimarts un nou programa, 'Qadaya Chabab', un magazine de l’Asociació de Joves Musulmans de les Terres de Lleida, Chabab Al Amal

El programa tractarà temes de joves en veu dels joves. Que vol ser una font d’inspiració, motivació i opinió. En un format magazine de prop d’una hora de durada, comptarà amb diferents seccions; noticies, projectes i activitats de l’associació, entrevistes amb diferents convidats i una part dedicada a apropar i donar a conèixer la cultura, tradicions, música i gastronomia,  no només Àrab o Musulmana, sinó també a altres cultures.   
 
'Qadaya Chabab' s’emetrà el segon dimarts de cada mes. El primer programa donarà a conèixer l’associació i s’emet aquest dimarts dia 12, a les 8 del vespre, a sintonia de Rádio Balaguer.
 
Aquest nou programa es suma a la programació de la temporada 2019-2020 de Ràdio Balaguer que va començar al setembre i que va incorporar també un altre espai dedicat als joves, 'Ona Jove', un espai que mostrarà les inquietuds dels joves; què els preocupa, què en pensen d’alguns temes d’actualitat i què els agrada. Un magazine creat pels joves de la Crisi, sota la direcció de Carme Brusau. El programa compta també amb diferents seccions, entrevistes i tertúlies.
 
El primer, emes al mes d’octubre va parlar del retorn dels joves a les aules i  debatre sobre els temes que els preocupa de l’escola.
 
En la secció HO TENIU CLAR?,  van sortir al carrer per preguntar als joves si tenen clar què va passar a l’1 d’octubre i sobre la independència.
 
En el reportatge del mes, van parlar sobre la immigració i els mal anomenats 'menas', menors no acompanyats. D’aquest tema van parlar amb Gemma Pedra, psicòloga i treballadora social.
 
En el programa d’aquest mes de novembre de ONA JOVE s’entrevista Àngel Bueso, director de Creu Roja Joventut a la Noguera, i Julen Andrés, secretari del consell de Creu Roja, que parlaran sobre els projectes i activitats  d'aquesta ONG. En la secció de tecnologia, es parlarà sobre invents curiosos, com ara una piscina on es pugui treballar. Seguidament a la secció HO TENIU CLAR?, han sortit al carrer per preguntar que saben sobre un tema d’actualitat que està a la veu de tots: la sentència del procés i les manifestacions. En la secció de música, entrevistaran a en 'Fendi'. I acabaran el programa amb les millors recomanacions, audiovisuals .