05-12-2019

Balaguer prepara unes festes de Nadal plenes de novetats, com la incorporació de l'Estel d’Orient com a element, que ha de servir per reivindicar el cel del Montsec com atractiu turístic de la ciutat.

Balaguer es prepara per viure unes festes de Nadal plenes de novetats en els diferents actes organitzats per la Paeria. Unes festes més participatives, transversals i amb caràcter propi.  
 
Una de les principals novetats és la incorporació de l’Estel d’Orient com a element, que ens ha de servir per reivindicar el cel del Montsec com atractiu turístic de la ciutat.  
 
En aquest sentit, s’ha organitzat un concurs d’Instagram per fotografiar aquest estel, que durant totes les festes, des del 7 de desembre al 5 de gener, migrarà de balcó en balcó per la ciutat. Les bases es poden consultar a la web de la Paeria de Balaguer concursnadal.balaguer.cat i el premi són unes entrades pel COU (Centre d’Observació de l’Univers). 
 
L’Estel d’Orient farà la seva primera aparició el dissabte dia 7 de desembre a la plaça del Pou per guiar les patgesses i els tres Reixos.
 
Una altra de les novetats en els actes festius d’enguany serà l’aparició de personatges propis de la ciutat, com el Sereno, a la cavalcada de Reixos. Personatge que té totes les claus de la ciutat i que ajudarà als tres mags i les tres patgesses a accedir a les cases. A més, es consoliden els tres personatges femenins de la festa, Albaflor, Dolldargent i Ditsdeseda que des del dia de la seva arribada (7 de desembre durant la Fira dels Alls - Mercat de Santa Llúcia) estaran a la ciutat, visitaran les escoles i també faran una aparició al Cosmolúdic.
 
Cal remarcar que enguany, la Cavalcada de Reixos canviarà de recorregut. Aquest any els tres Reixos arriben a l’església de Sant Domènec, recorreran l’avinguda Pere III i finalitzaran el seu recorregut a la Casa de la Paeria. 
 
Si l’any passat l’autor dels discursos dels Reixos va ser l’escriptor Josep Vallverdú, enguany l’autora dels discursos serà Montse Barderi, comissària de l’any Teresa Pamies i Premi Prudenci Bertrana 2019.
 
Amb aquestes novetats, des de la Paeria de Balaguer hi ha la voluntat que les festes siguin cada cop més participatives i transversals, per això es fa una crida a comerciants, centres educatius, associacions i veïns en general per repensar-les conjuntament i dotar-les entre tots d’identitat pròpia. En aquest sentit, els reixos 2020, servirà com a prova pilot del que pretén ser un projecte de ciutat on els diferents actors locals hi participin.