08-01-2020

Balaguer celebrarÓ el divendres dia 17 de gener la Festivitat de Sant Antoni Abat amb els tradicionals Tres Tombs a la plaša del Mercadal i un dinar de germanor. Els actes acabaran el dia 26 amb un nou dinar i el sorteig de la rifa del porquet.

La ciutat de Balaguer celebrarà el proper divendres dia 17 de gener la Festivitat de Sant Antoni Abat amb els tradicionals Tres Tombs a la plaça del Mercadal .

Els actes, però, començaran la vigília, el dijous dia 16, amb un repic de campanes a les 12 del migdia anunciant la festa. 

Els actes del divendres començaran a primera hora del matí, concretament a les 7.00 h amb un nou repic de campanes per anunciar la festa, a les 8.00 h es farà la cerimònia de benedicció dels populars panets de Sant Antoni Abat i a les 9.00 h la missa a l’altar de Sant Josep, oficiada per mossèn Jordi Freixenet. 

A les 11.00 h, els actes continuaran amb la celebració de la missa solemne oficiada per mossèn Joan Pujol, concelebrada pels altres mossens de la parròquia i amb l’assistència de la junta de la Confraria, que és qui organitza aquesta diada, i les diferents autoritats locals. La missa serà acompanyada de la veu de la soprano Pilar Calafell i l'òrgan d'Enriqueta Tena i comptarà amb la portada de la bandera de la mà de tres joves de Balaguer i els presents de la pagesia. 

Finalitzada la cerimònia, la Confraria convidarà tothom a assaborir la tradicional coca de sucre i moscatell. 

A les 12.00 h del migdia es donarà inici als Tres Tombs a la plaça del Mercadal presidits pel rector de la parròquia, la Confraria i les diferents autoritats. Primer, es beneiran els animals domèstics, després les carrosses i en començar el tercer tomb es lliuraran els premis i trofeus. 

Les carrosses, com és habitual, tindran premi. La guanyadora s’emportarà 300 euros i un trofeu; la segona 210 euros i un trofeu, i la que quedi en tercer lloc, 150 euros i un trofeu. La resta de carrosses participants rebran 80 euros i també un trofeu cadascuna. 

Finalment, es beneiran els tractors i maquinària. Tots ells, en finalitzar els Tres Tombs rebran la invitació per al dinar de germanor i ball de tarda que tindrà lloc al pavelló Molí de l’Esquerrà. Els interessats en assistir al dinar poden adquirir els tiquets posant-se en contacte amb els membres de la junta fins al 12 de gener al preu de 25 euros els adults i 13 euros els menors. 

Els actes d’aquesta festivitat acabaran el diumenge dia 26 de gener amb el tradicional dinar de Sant Antoni al Restaurant del Santuari que començarà a les 2 del migdia i inclourà, com sempre, el sorteig de la rifa del porquet i ball fi de festa. Per als interessats en assistir al dinar, es recorda que els tiquets es poden adquirir al preu de 40 euros fins al dia 19 de gener a la tauleta del Sant instal·lada a la plaça del Mercadal els dissabtes durant el mercat o també posant-se en contacte amb els membres de la junta de la Confraria.