10-02-2020

La Plataforma en defensa de l'escola └ngel GuimerÓ de Balaguer acusa la Paeria 'de no voler escoltar la ciutadania' al no haver-se presentat a la reuniˇ del passat divendres. Des de la Paeria, asseguren que no se'ls va convocar

La recentment creada Plataforma en defensa de l’escola Àngel Guimerà de Balaguer continuarà amb les reivindicacions per evitar el tancament del centre. 
 
Així ho van posar de manifest en un comunicat emès després de la reunió celebrada el passat divendres al vespre amb diferents col•lectius per establir un pla de treball conjunt per mirar de revertir la situació que preveu el tancament progressiu de l’escola. 
 
En la reunió van acordar la creació d'una Plataforma en defensa de l'escola Àngel Guimerà per, entre altres punts, oferir acompanyament i suport logístic a l’AMPA de l’escola per tal de constituir-se com a col•lectiu dins la FaPac; defensar i mantenir l’obertura de places de P3 a l’escola per al curs 2020-2021; reclamar les responsabilitats pertinents al Departament d’Educació de la Generalitat i a l’Administració Local; i continuar la recollida de signatures.
 
En el comunicat asseguren també que la ciutadania de Balaguer no està disposada a fer "ni un pas enrere davant aquesta usurpació d’una Paeria que s’autoanomena “d’esquerra” i aprofita, amb la majoria absoluta al consistori i la connivència amb l’actual conselleria d’Educació, per desmantellar els serveis públics a través d’estratègies velades". En aquest sentit, consideren inacceptable establir pactes encoberts amb col•lectius de pares i mares d’alumnes per eludir les responsabilitats tècniques, logístiques, professionals, administratives, legals, etc. que comporta el fet de presentar un projecte educatiu alternatiu a la proposta del Departament. 
 
També asseguren que la no assistència per part de la Paeria a l’assemblea oberta diu molt de la poca voluntat d’escoltar la ciutadania. Al respecte d'aquesta qüestió, el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, ha dit avui que no hi van assistir perquè no se'ls va convocar ni com a Paeria ni com a partit. En el comunicat la Plataforma assenyala que es va convidar formalment, entre altres col•lectius, tots els partits polítics representats a la Paeria així com a l'equip de govern.
 
Tall de veu....
 
El paer en cap també ha dit que es poden fer les mobilitzacions que es creguin convenients per evitar el tancament del centre però ha reiterat, un cop més, que el que cal és millorar la qualitat educativa i garantir l'equitat entre tots els nens i nenes de Balaguer.
 
Tall de veu.....
 
Des de la Plataforma en defensa de l'escola Àngel Guimerà emplacen totes les persones de Balaguer, i especialment a totes les famílies amb nens i nenes en edat escolar, a donar suport a la comunitat educativa de l’escola pública Àngel Guimerà. Asseguren que volen transformar l’Àngel Guimerà en una escola d’èxit educatiu per a totes les famílies de Balaguer i que per començar cal mantenir la línia de P3 per al curs 2020-2021.