10-02-2020

Balaguer prepara una ordenanša municipal per obligar els propietaris de gossos a netejar l'orina amb aigua. Preveu sancions als qui no portin una ampolleta d'aigua mentre passegen la mascota.

La Paeria de Balaguer està preparant una modificació de l'ordenança municipal sobre animals per obligar els propietaris de gossos a netejar l'orina de les seves mascotes amb aigua.

La norma, preveu, segons un estudi inicial, l'obligació que els propietaris d'aquests animals portin una petita ampolla d'aigua per netejar les miccions de les seves mascotes a la via pública.

Ho ha confirmat avui el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal.

Tall de veu.....

En aquest sentit, es preveuen sancions econòmiques per als qui no portin aquesta ampolla, unes sancions que el paer ja ha anunciat que s'incrementaran força respecte a les multes actuals que, per exemple, contemplen una sanció de 60 euros per a les persones que no recullen  les defecacions dels seus animals

Tall de veu.....

Aquesta és una mesura que, amb algunes diferències, han aplicat ja altres ciutats del país, com ara Mataró, un dels pioners de l'estat i que contempla sancions de fins a 750 euros o Tarragona, amb sancions de fins a 300 euros.