20-03-2020

La Paeria de Balaguer comença a aplicar mesures per pal·liar els efectes de coronavirus. Aquest dissabte es farà la desinfecció d'alguns espais i equipaments. També es planteja allargar els terminis de pagament d' impostos i taxes

La Paeria de Balaguer comença aquest dissabte a desinfectar alguns espais de la ciutat per evitar la propagació del coronavirus. Així ho ha avançat el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal. Segons Vidal, es començaran a fer desinfeccions no en la superfície dels carrers sinó en espais o zones on es poden arribar a acumular moltes mans. S'actuarà, per exemple, en els llocs d'accés a l'ajuntament, al CAP, a les residències, a les baranes dels ponts i passarel·les i als contenidors.

 

 

El paer en cap de Balaguer també ha avançat que estan estudiant allargar els terminis de pagament de determinats impostos i taxes.

 

 

En l'àmbit educatiu, Jordi Ignasi Vidal diu que aquest març només es cobrarà la meitat del mes de les classes de música, dansa, gimnàstica rítmica i llars d'infants. També s'està estudiant reduir el rebut de terrasses als bars i restaurants en funció dels dies que estaran aturats i s'ha decidit no cobrar la taxa del mercat a aquelles parades que ara no poden ser el mercat setmanal del dissabte, en especial el sector de la moda i complements.

 

 

En relació a la plantilla de l'ajuntament, Jordi Ignasi Vidal, diu que la majoria dels empleats estan fent teletreball mentre que la resta de serveis s'han reorganitzat i el personal està complint amb les seves tasques sense contacte entre ells.

 

 

Finalment, Vidal valora de forma molt positiva la posada en marxa de la Xarxa de Voluntariats, ja que moltes persones s'han ofert ja com a voluntaris. El paer en cap va dir que han decidit posar-la en marxa aquesta setmana per tenir-ho tot a punt per la setmana que ve, quan es preveu que augmenti el nombre de persones que tinguin necessitats.