03-04-2020

La Xarxa de Voluntariats de Balaguer ha atès a dia d'avui una cinquantena de persones, sobretot gent gran, a qui estan subministrant aliments o també productes com butà o pelet

La Xarxa de Voluntariats de Balaguer ha atès a dia d'avui una cinquantena de persones, sobretot gent gran o persones amb alguna patologia, a qui estan subministrant aliments o també productes com butà o pelet.

Ens ho ha explicat el paer d'Afers Socials, Kevin Bruque, que apunta que a mesura que avancin els dies les demandes per part dels usuaris poden anar incrementant. El mateix paer assenyala que actualment la xarxa compta amb una seixantena de voluntaris.

 

 

Per donar a conèixer la Xarxa de Voluntariats, la Paeria ja ha començat a distribuir per les diferents cases de la ciutat uns díptics informatius sobre què és la xarxa, què fan els voluntaris, com apuntar-s'hi i sobre com en poden gaudir els veïns de la capital.

 

 

Recordem les tasques que fan els voluntaris: ajuden en el subministrament d'aliments o recursos energètics a la gent gran, persones vulnerables o persones en risc d'exclusió social; tenen també cura dels infants d'aquelles famílies que no puguin acollir-se al teletreball i treuen a passejar les mascotes d'aquelles persones que no ho puguin fer. Així mateix, donen suport psicològic, via telemàtica, a les persones amb dificultats emocionals i/o inestables causades per no poder sortir de casa i suport tecnològic a les persones que necessitin fer un tràmit (administratiu, de salut, ...) que tinguin dificultats tecnològiques o analfabetisme digital.

A banda de tot això, des de la xarxa recordem que també s'estan confeccionant mascaretes i bates. De mascaretes, els ho explicàvem ahir, ja se n'han fet arribar 1.000 a les tres residències de la ciutat, als treballadors de la paeria que fan serveis essencials i també a les persones que fan tasques de voluntariat a través del xarxa. Pel que fa a bates se n'han repartit fins ara 750 entre el CAP, l'hospital sociosanitari i les residències.

En aquest sentit, Kevin Bruque assenyala que estan en contacte permanent amb justament amb el Centre d'Atenció Primària i les residències de la ciutat per ajudar-los en el subministrament de material. 

 

 

Per tot plegat, el paer d'Afers Socials valora la Xarxa de Voluntariats de forma molt positiva. Kevin Bruque diu que es tracta d'un servei a la ciutadania creat directament des de la pròpia ciutadania, cosa que continua demostrant, assegura el paer, que Balaguer és una ciutat solidària.

 

 

Des de la Paeria recorden que la Xarxa continua oberta a totes les persones que s'hi vulguin apuntar com a voluntaris. Només cal que omplin el formulari que trobaran al web voluntariats.balaguer.cat o escriure un correu a l'adreça voluntariats@balaguer.cat. Per la seva banda, les persones que vulguin comptar els serveis de la xarxa poden trucar al telèfon 660 756 719.