20-05-2020

El paer en cap de Balaguer es mostra satisfet per l'obligatorietat de portar mascaretes al carrer i en espais tancats a partir d’aquest dijous. El govern de la ciutat no descarta comprar-ne més si l'estat d'alarma s'allarga

El govern espanyol ha publicat al BOE l'ordre sobre l'obligatorietat de l'ús de les mascaretes, on concreta que se n'haurà de portar a la via pública, en espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat d'ús públic "sempre que no sigui possible mantenir una distància de seguretat interpersonal d'almenys dos metres". L'obligatorietat es fixa a partir dels sis anys, tot i que se'n recomana l'ús entre els tres i els cinc. Queden fora d'aquesta obligatorietat les activitats en les quals, "per la pròpia naturalesa de les mateixes", resulti incompatible el seu ús, tot i que no concreta quines. L'ordre és vigent des de dijous i mentre duri l'estat d'alarma i les seves pròrrogues.

El paer en cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, en declaracions a Ràdio Balaguer s'ha mostrat aquest dimecres satisfet per l'obligatorietat de dur mascareta a partir d’aquest dijous.

La Paeria va acabar de repartir la setmana passada un total de 17.200 mascarates per a grans i petits. El govern de la ciutat no descarta comprar-ne més si l'estat d'alarma s'allarga tot i que assegura que encara en té en estoc per facilitar-ne a les persones que ho requereixin.

No estaran obligats a portar mascareta les persones que tinguin algun tipus de dificultat respiratòria que pugui veure's agreujada pel seu ús i no n'hauran de dur tampoc aquelles persones per a les quals estigui contraindicat per motius de salut, de discapacitat o dependència.