26-06-2020

Una fotografia d'un jardí del carrer de la Sentiu de Balaguer ha estat la guanyadora del tercer concurs de fotografia FLORS ALS BALCONS organitzat per la Paeria. Ha estat la fotografia que ha rebut més 'm'agrada', un total de 146

Una fotografia d'un jardí del carrer de la Sentiu de Balaguer ha estat la guanyadora del tercer concurs de fotografia FLORS ALS BALCONS organitzat per la Paeria i que va finalitzar aquest dijous.

Aquesta ha estat la fotografia que ha rebut més "m'agrada", un total de 146, segons ha explicat a Ràdio Balaguer la tècnica de Treball als barris, Cèlia Camarasa, que també assenyala que el concurs d'enguany no ha tingut la repercussió que esperaven i ha qualificat la participació, amb només 7 fotografies, de baixa.

El concurs d'enguany no s'ha pogut organitzar com els anys anteriors a causa del coronavirus. Recordem que aquesta és una iniciativa que pretén que la gent passegi per la ciutat, observi i valori els balcons guarnits, un format de concurs que era inviable aquest any a causa de la pandèmia.

Segons Cèlia Camarasa ha estat una prova pilot que no ha acabat de funcionar i que esperen poder tornar a fer l'any que ve en el seu format original. Diu que no sap ben bé quins han pogut ser els factors de la baixa participació tot i que sí assenyala que l'objectiu era que la gent posés flors i plantes a casa seva  i que tots plegats potser cal que creguem més en iniciatives com aquesta.

Al concurs hi han pogut participar les persones majors de 18 anys penjant a Instagram una fotografia de les flors o plantes que tenen a la finestra, balcó o jardí de Balaguer fossin o no visibles des de la via pública.

La persona guanyadora podrà escollir ara entre dos tipus de regal: un abonament per la llotja de la Festa Major o tres entrades dobles pel concert Ovidi 25 anys.

Balaguer forma part de la xarxa de les Viles Florides de Catalunya amb tres flors d’honor. El moviment de les Viles Florides  promou la transformació de l’espai urbà a través de la flor i la planta ornamental i vol posar en valor la riquesa natural i paisatgística del país.