30-06-2020

Balaguer acollirŕ el Festival Llavors - Cultura en creixement, una proposta de la Paeria de Balaguer per als dies 25 i 26 de setembre a les Franqueses i amb noms com Pau Vallvé, Iria Llena Gasol o Mishima.

Aquest dimarts ha tingut lloc la presentació del Festival Llavors – Cultura en creixement, una proposta de la Paeria de Balaguer amb la voluntat de crear un espai per a que projectes escènics de totes les disciplines artístiques tinguin un marc on presentar-se i on mostrar les seves creacions en fase de creixement.  

Segons el paer de Cultura, Arnau Torrente, la voluntat és donar cabuda a diverses residències artístiques i que aquestes tinguin un marc on presentar projectes totalment nous.

Per la seva banda, el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, ha dit que també el que pretén el festival és apropar gent a la ciutat no només per gaudir d'aquest esdeveniment sinó també perquè puguin aprofitar la resta d'atractius de la capital.

El Festival Llavors tindrà lloc els dies 25 i 26 de setembre i el públic assistent podrà gaudir d’artistes consolidats com Pau Vallvé, que hi començarà la gira amb el seu nou treball, la proposta de dansa de la ballarina Iria Llena Gasol, les instal·lacions de Magda Puig Torres i Rawscenography, l’exposició fotogràfica de Marta Garcia Cardellach o el taller de dansa del ballarí Aimar Pérez Galí.

Precisament, el director de l'Aula Municipal de Dansa la Xemeneia, Albert Bonet, ha dit que aquesta, la dansa, serà una de les disciplines amb pes dins del Festival.

Aquesta primera edició del Festival Llavors ve marcada per tota la reestructuració del calendari cultural de la ciutat i per això també acollirà el concert del grup Mishima, que havia de celebrar-se el passat 26 d’abril al Teatre Municipal, segons ha recordat el tècnic de Cultura, Pep Angerri.

També tindrà cabuda en el festival el Cabaret Delicatessen del projecte Nilak, també ajornat a causa de la crisi sanitària de la Covid-19.

L'escenari escollit, el monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses, situat a quatre kilòmetres de la capital de La Noguera, s'ha convertit en els darrers anys en un punt de referència d'actes culturals de la ciutat. El Festival Llavors pretén consolidar-lo com un espai per a la creació en un entorn natural idíl·lic i apropar-lo a la ciutat.

A partir del 15 de juliol es podran adquirir les entrades a un preu màxim de 35 euros els dos dies.