10-07-2020

Repunten els casos de covid-19 a Balaguer des de principis de juliol, sobretot entre gent jove. Tot i aix, l'augment no s preocupant ni alarmant, segons asseguren des de la Paeria. La capital de la Noguera registra 207 casos positius des de l'inici de l

Balaguer ha registrat des de principis de la pandèmia un total de 207 casos de covid-19, segons dades del Departament de Salut. Durant el període de confinament els positius van baixar però, ara, des de principis de juliol hi ha hagut un repunt de persones positives amb total de 18 casos nous durant l'última setmana.

El paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, que no ha especificat cap xifra, sí que ha reconegut aquest increment des que va acabar el confinament i que a dia d'avui es continuen donant nous casos de covi-19 entre la població balaguerina. Tot i això, diu que les dades no són preocupants ni alarmants des del punt de vista mèdic, ja que majoritàriament els casos no s'han donat entre persones de risc sinó entre gent jove. El paer en cap també ha manifestat des que va acabar l'estat d'alarma "s'ha abaixat una mica la guàrdia en algunes coses, hi ha hagut alguna festa i això ha permès la transmissió comunitària".

Pel que fa als actes i activitats organitzats per la Paeria, Vidal ha dit que no tenen previst suspendre'n cap i que la ciutadania en pot gaudir amb tota tranquil•litat, ja que en tots els casos es compleixen de forma rigorosa les mesures de seguretat i protecció establertes per les autoritats sanitàries precisament per evitar la propagació del coronavirus.